Koomik Bill Burr soovitab 6 raamatut, mis paljastavad tema omapärased huvid

Raamatuportaal
Copy
Bill Burr.
Bill Burr. Foto: Shutterstock

Ülemaailmselt tuntud püstijalakoomik Bill Burr enda sõnul väga palju lugeda ei jõua, sest elu on kiire ja nutitelefonide ajastul on raske pikka teksti süveneda. Siiski on ta intervjuudes ja sotsiaalmeedia vahendusel soovitanud mõnda raamatut, mis peamiselt viitavad tema suurele huvile vandenõuteooriate vastu. Siin on Bill Burri soovitatud raamatud, millest üks on ka eesti keelde tõlgitud.

Chuck Palahniuk, «Kaklusklubi»

«Kaklusklubi» on USA kirjaniku Chuck Palahniuki 1996. aastal ilmunud romaan (eesti keeles 2006), mille põhjal lavastas David Fincher 1999. aastal samanimelise filmi. Film oli röögatult menukas ja tänu sellele hakati ka raamatut rohkem lugema. Eesti keelde on tõlgitud ka Chuck Palahniuki «Lämbumine» ja «Kaunis sina».

David S. Lifton, «Best Evidence: Disguise and Deception in the Assassination of John F. Kennedy» (Parimad tõendid: John F. Kennedy mõrva varjamine ja pettus)

David S. Lifton väidab raamatus, et tõendid, millele Warreni komisjon ja esindajatekoja mõrvakomitee tuginesid, olid võltsitud. Autor kirjeldab, kuidas varjamisplaan toimis ja viitab mitmele veale protokollis.

William Cooper, «Behold a Pale Horse» (Vaata, kahvatu hobune)

William Cooper oli Ameerika vandenõuteoreetik, kel oli enda sõnul USA mereväe teenistuse ajal juurdepääs mitmele salajasele dokumendile. Raamatus kirjutas ta John F. Kennedy surmast, narkosõjast ja UFOdest.

Michael Malice, «Dear Reader: The Unauthorized Autobiography of Kim Jong Il» (Hea lugeja: Kim Jong Ili volitamata autobiograafia)

Psudonüümi taha varjuv autor jutustab minavormis Kim Jong Ili eluloo, mis põhineb ametlikul propagandal. Iroonilises teoses selgitab suur juht, kuidas ta saab aega kahandada, miks ta põlgab Mona Lisat, kuidas ta Koreas kunsti taasloob jne.

O.J. Simpson, «If I Did It: Confessions of the Killer»

1994. aastal tapeti Californias Ron Goldman ja Nicole Brown Simpson. Mõrvas süüdistati ameerika jalgpallurit ja filminäitlejat O.J. Simpsonit, kelle kohus lõpuks süütuks tunnistas. Aastaid hiljem teatas kirjastus HarperCollins, et avaldab raamatu, milles O.J. Simpson kirjeldab «hüpoteetiliselt», kuidas ta oleks mõrvad toime pannud, kui see oleks päriselt juhtunud. Vastuseks avalikule pahameelele, et Simpson saab toime pandud kuritegudest veel kasugi, tühistas HarperCollins raamatu ilmumise. Aasta hiljem andis föderaalkohus  raamatu avaldamise õigused hoopis Goldmani perekonnale.

Kliph Nesteroff, «The Comedians: Drunks, Thieves, Scoundrels, and the History of American Comedy» (Koomikud: joodikud, vargad, kaabakad ja Ameerika komöödia ajalugu)

Raamatu pealkiri on heaks vihjeks, millest on teoses juttu. Ülevaade põhineb intervjuudel USA koomikutega ja annab hea ülevaate sellest, kuidas püstijalakomöödia sündis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles