Raamat suurimast ohust teismeliste füüsilisele ja vaimsele tervisele

Copy
Foto: Shutterstock

Niisamuti, nagu oma lapse arengust hooliv vanem tassib teda huviringi või trenni, peaks ta igal õhtul suunama lapse magama, sest samal moel kui mõjuvad kõikvõimalikud arendavad tegevused lapsele hästi, teeb seda ka uni. Kui und ei ole piisavalt, jääb lapse areng soiku, kannatavad toimetulekuoskused ja tegelikult kogu ülejäänud elu.

Just sellest ideest on kantud Heather Turgeoni ja Julie Wrighti raamat «Unetute põlvkond» – kui on soov lapsele tagada parem elu ning tugev füüsis ja säästa teda tänapäeval liigagi sagedase tarbetu ärevuse, depressiooni ja kroonilise stressi eest, on hea uni lapse- ja noorukieas hädavajalik.

«Unetute põlvkond» on praktiline käsiraamat, mis teeb une vajaduse puust ja punaseks ning toob rahulikult seletades välja kõik unevaeguse põhjused. Seejuures ei unustata ära laste elu lahutamatuks peetavat ehk vara algavaid tunde ja suurt õpikoormust.

Und soosiva õppekorralduse soovitused peaksid olema iga koolikorraldust planeeriva ametniku laual.

Selle kõrval tuleb muidugi tähelepanu pöörata ka kõigele tavalisele ja paljuräägitule ehk piisavale liikumisele, nutiseadmete kasutamise piiramisele ning ka tervislikule toidule. Jah, ka päeval söödud toit võib eeloleva öö und mõjutada.

Teooria kõrval on raamat tulvil praktilisi nippe koos eluliste näidetega, mis tulevad ette igale lapsevanemale. Neid tõsiselt võttes on võimalik saada juurde teadmisi teismeliste motiveerimiseks hästi magada ja mõistlike uneharjumuste tekitamiseks.

Ja viimaks võiks raamatu unustada lauanurgale ka lastele lugeda, sest mõnikord võib vanemate räägitu tunduda tüütu targutamisena, kuid ise loetu tekitab selgema arusaamise ning paneb oma parema tuleviku nimel tegutsema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles