Rein Lepik esitleb raamatut «Vändates läbi aegade»

Raamatuportaal
Copy
Rein Lepik
Rein Lepik Foto: Erakogu

22. novembril kell 17.30 algab Tartu Linnaraamatukogu saalis Rein Lepiku raamatu «Vändates läbi aegade» esitlus.

Lisaks autorile kõnelevad ning jagavad mälestusi klubi Vänta Aga liikmed Evald Veldemann, Andres Kiviste, Eerik Kergandberg jt. Esitlusel näidatakse videot klubi esimese perioodi matkadest ja lühiülevaadet hilisematest rattaretkedest maailma eri paigus.

Raamatu autor Rein Lepik on neljas Eesti ülikoolis õppejõuna töötanud teaduskraadiga matemaatik, kelle eestvedamisel loodi 1979. aastal jalgrattaklubi Vänta Aga. Klubi on korraldanud matku ja reise erinevatel ajastutel: nõukaaja piirangute raames, metsiku kapitalismi ajastul ja heaoluühiskonna rüpes.

Raamatus on kirjeldatud 42 matka sündmusi, mille eellood loovad pildi ka erinevate ajastute tunnusjoontest. Rohkem kui 800 foto ja marsruutide kaardi abil saab rattaretkedest hea ettekujutuse.

Rein Lepik on mitmekülgse inimesena tegutsenud õppejõu, matkasportlase ja spordispordiürituste korraldajana klubis Tartu Maraton, aga ka reisi- ja loodusfilmide loojana. Tema filmid sarjast «Imeline lihtne maa» tutvustavad Eestimaa loodust, linnasid ja traditsioonilisi kultuuriüritusi. Rein Lepik on loonud üle 40 reisifilmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles