Chocolala šokolaadimeistrid vajasid koroonakriisi ajal tööd ja panid kokku retseptiraamatu

Raamatuportaal
Copy
22.11.2022. Tallinn. Chocolala marjadega šokolaad. Kristi Lehtis. Foto Eero Vabamägi, Postimees
22.11.2022. Tallinn. Chocolala marjadega šokolaad. Kristi Lehtis. Foto Eero Vabamägi, Postimees Foto: Eero Vabamägi

Kirjastus Varrak andis välja «Chocolala šokolaadiraamatu», milles avaldavad Tallinna vanalinnas tegutsevad šokolaadimeistrid oma parimad koogi-, tordi-, kommi- ja maiuseretseptid, mis on seni hoitud saladuses.

Retseptid juhatavad lugeja nii vähesema vaevaga sündivate šokolaadikookide ja -kommide tegemise, kui ka glamuursema ja keerukama tordikunsti radadele. Iga retsepti üheks peategelaseks on šokolaad – olgu siis valge, tume või piimašokolaad, mõnikord koguni kõik kolm korraga. Ühtviisi ahvatlevalt kõlavad näiteks põdrasamblik šokolaadis, kasemahla karamelli kommid, šokolaadist kilpkonnad ja pulgakommid.

«Chocolala šokolaadiraamat»
«Chocolala šokolaadiraamat» Foto: Raamat

Lisaks on raamatus ära toodud juhtnöörid, kuidas kodus ise šokolaadi valmistada, alustades kakaoubade valimisest ja puhastamisest ning lõpetades siidise šokolaadi saamiseni.

Raamatu autori ja Chocolala asutaja Kristi Lehtise sõnul tekkis raamatu idee koroona ajal, kui pood oli kuu aega suletud. «Samas pidin leidma töötajatele tööd, mida nad saaks kodus teha. Siis tuligi mõte hakata raamatu jaoks retsepte looma. Iga päev tegid töötajad oma kodudes kooke, torte, jooke jne. Pärast maiustasid koos perega. Sellel ajal tuli nii mõnelegi töötajale paar kilo juurde. Hiljem kogusime need retseptid kokku ja kasutasime raamatus.»

Chocolala on valitud maailma 10 parima šokolaadipoe hulka (Fodor´s).

Raamatu fotod tegi Rene Riisalu, stilistika autor on Kertu Tiik, keeleliselt toimetas Eha Kõrge ja kujundas Päivi Palts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles