Kreet Rosin-Pindmaa: vesi on kõige alus ning paik, kus peitub potentsiaal

Raamatuportaal
Copy
Kreet Rosin-Pindmaa.
Kreet Rosin-Pindmaa. Foto: Grethe Rõõm

«Vee-element on seotud aastaaegadest talve, ilmastikunähtustest külma, värvitoonidest musta ja tumesinisega ning arengutsüklitest säilitamisega,» kirjutab terapeut, harfimängija ja sisemist tasakaalu suurendavate praktikate õpetaja Kreet Rosin-Pindmaa oma raamatus «Elamise loomulik kergus». Rosin-Pindmaa selgitab, mis on iseloomulik tasakaalus vee-elemendile ning kuidas koputusteraapia abil vee-elementi tasakaalustada.

Rosin-Pindmaa selgitab, et organitest kuuluvad vee-elemendi juurde neerud ja kusepõis. Meeleorganitest on see element seotud kõige enam kõrvadega. Emotsioonidest kuuluvad siia hirm ning kõik hirmu variatsioonid. «Vesi on viie elemendi tsüklis nii esimeseks kui ka viimaseks faasiks. Talvel on kõikjal külmus ning energiad liiguvad allapoole, saavutamaks rahu. Meie tegevused muutuvad aeglasemaks ning meil tasub rohkem puhata, valmistamaks end ette uue tsükli alguseks,» lausub ta ja lisab, et Hiina Meditsiini teooria kohaselt juhib vee-element neerude ja kusepõie organsüsteeme. Neerude organsüsteem reguleerib lisaks neerude tegevusele ja urineerimisfunktsioonile ka kõiki keha vedelikke, sh pisarad, sülg ning liigeseid niisutavad vedelikud. Samuti tasakaalustab see keha yin'i ja yang'i.

Rosin-Pindma toob välja, et neerude tervisest sõltub kõikide organite ja kudede seisund, sh reproduktiivorganid, kõrvad, luud. Lisaks sellele ladustab neerude organsüsteem jing'i, st eluenergia ühte olulist väljendust, mis väheneb vanemaks saades. Seetõttu on vee-element tihedalt seotud tervisliku elustiili ja liikumisega läbi kõikide eluetappide – alates lapsepõlves toimuvast kasvamisest ja arenemisest kuni vananemisprotsessini. «Neeru kanalis peituv energia jõuab mööda viie elemendi ringi kõikjale ning aitab tasakaalustada kõik teised yin-kanalid, viies energiat juurde sinna, kus seda on vähe, ning võttes energiat vähemaks kohtades, kus seda on liiga palju. Vesi on kõige algus ning paik, kus peitub potentsiaal.»

Tasakaalus vee-elemendile on iseloomulik:

  • Suutlikkus keskendada oma meel ja energia valitud eesmärgi saavutamisele.
  • Voolav ja sujuv liikumine läbi elu.
  • Suutlikkus usaldada elu loomulikku kulgu.
  • Suutlikkus hinnata riske adekvaatselt.
  • Enese asjakohane kaitsmine.
  • Julgus kriisiolukordades.
  • Sisekaemus on loomulik osa elust.
  • Intuitiivsus.
  • Sensuaalsus.
  • Loomingulisus.
  • Suutlikkus säilitada teadlikkus minevikust, olevikust ja võimalikust tulevikust.

«On selge, et kui vee-element sinus on tasakaalus, siis on lihtne olla veele omases voolamises. Kui see aga on tasakaalust väljas, siis selle elemendi positiivsete aspektide kogemise hulk väheneb märgatavalt,» tõdeb Rosin-Pindmaa.

Vee-elemendi tasakaalutusele viitavad:

Ta selgitab, et vee-elemendi tasakaalutusele võivad viidata kõikvõimalikud hirmud, ärevus, foobiad, jõuetusetunne, püsiv üksildustunne, jälitamiskartus, armukadedus, kahtlustamine, suutmatus lasta lahti vanast vimmast ja suutmatus usaldada. Samuti sõltuvus soolastest toitudest, suutmatus seada enesele piire seoses puhkuse ja töötamisega, motivatsiooni puudumine, suutmatus muuta ennastkahjustavaid harjumusi ja sobimatuid suhtumisi, halb lühiajaline mälu, elutahte kadumine, kalduvus kuulda teiste jutus asju, mida ei ole öeldud ning suutmatus elus hirmu tõttu edasi liikuda.

Vee-elemendi tasakaalustamine koputamise abil

TEHNIKA:

Enne koputama asumist joo vett, v.a juhul kui sinus juba on piisavalt vett.

1. Mõtle ühele oma sümptomile, mis viitab sinus oleva vee-elemendi tasakaalutusele, ning jäta meelde kehas olev tunne.

2. Koputades käelaba väikese sõrme poolsel küljel, ütle: «Kuigi minus on vee-element hetkel tasakaalust ära (millele viitab see sümptom), ma siiski aktsepteerin, väärtustan ja armastan ennast sellisena nagu olen või vähemalt jään avatuks võimalusele, et ühel päeval seda suudan, ning valin kaasa aidata qi vabamale liikumisele eneses.»

3. Koputades kahe sõrme otsaga (sinu jaoks sobiva tugevusega) koputusjadasse kuuluvatele akupunktidele, korda endamisi märksõnana «vee-element» või «see sümptom».

4. Hinga kaks korda sügavalt sisse-välja.

5. Mõtle uuesti samale sümptomile ning tunneta, kas sinu sees läks kergemaks või raskemaks või jäi samaks. Kui esialgsega võrreldes läks raskemaks või kergemaks (ning raskusest on veel midagi järgi jäänud), tee järgmine koputusring. Kui pärast koputusringi emotsionaalses plaanis midagi ei muutunud, muuda oma alustusfraasi sõnastust spetsiifilisemaks või vali mõni muu lähenemisviis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles