Nõuanded, kuidas ehedus aitab äris edukas olla

Raamatuportaal
Copy
Sigrit Säga.
Sigrit Säga. Foto: Anneliis Voore

Veebikoolitusäri loomise ja kasvu konsultandil Sigrit Sägal ilmus äsja raamat «Eduka veebikoolitusäri alustalad». Sigrit paneb südamele, et üks hea juhi omadus on autentsus. Kuigi alguses võib tunduda, et kui käitud teiste end inspireerivate inimeste kombel, meelitad enda juurde ka teisi, siis tõde on hoopis vastupidine.

Sigrit ütleb, et sa ei saa olla mitte kunagi parem kui need inimesed, kelle olekut sa kopeerid. Küll aga saad sa olla parim versioon iseendast. Lisaks on teiste imiteerimine tihtipeale läbinähtav ega tekita sinu sihtrühmas usaldust.

Tulemuseks võib olla hoopistükkis umbusk, sest paratamatult tekib küsimus «Mida sa selle maskiga varjata tahad?»

Kui julged olla haavatav, julgustad ja inspireerid ka teisi

Ta toob välja, et peamine põhjus, miks kardetakse olla autentsed, on sellega kaasneva haavatavuse näitamine. See tähendab vahel avalikult oma vigade ja ebatäiuslikkuse tunnistamist.

Kuigi see tundub hirmus, siis pea meeles ühte: kui sina julged olla teiste ees haavatav, siis julgustad ja inspireerid ka teisi enda ümber olema autentsed ja haavatavad.

Selline aus side loob päris usalduse. Aga see saab tekkida ainult oma tõelise mina, mitte pealiskaudse kihi näitamisel.

«Kui sa tahad inimeste südameid tõeliselt puudutada, siis ava kõigepealt enda oma. Ära karda näidata, et sa pole täiuslik. See on osa sinust. Sinu julgus jagada loob sinu vastu tõelist austust. Inimesed tahavad teha koostööd teiste inimestega, nii et ole lihtsalt inimene,» kirjutab Sigrit peagi ilmuvas raamatus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles