Taavi Pae esitleb uut teemakaartide raamatut Eestist

Raamatuportaal
Copy
Taavi Pae rahvusatlasega.
Taavi Pae rahvusatlasega. Foto: Tairo Lutter

Taavi Pae esitleb 15. detsembril kell 17.30 Tasku Keskuse Rahva Raamatus uut raamatut «Viguriga kaardid», mis sisaldab 65 teemakaarti Eesti loodusest, inimestest ja kultuurist. Esitlusel vestleb autoriga Evelyn Uuemaa.

Raamat tutvustab Eesti eluolu kolmes alateemas, põnevatel kaartidel jagub uudistamist kõigile pereliikmetele. Kommenteeritud kaardid on koostatud 2021.–2022. aastal ja paljud neist on seotud praegusaja päevakajaliste teemadega.

Taavi Pae, «Viguriga kaardid».
Taavi Pae, «Viguriga kaardid». Foto: Raamat

Raamat sündis Postimehe toimetuse ja Tartu Ülikooli geograafia osakonnaga seotud kartograafia ja geoinformaatika asjatundjate koostöös. Kaasa lõid toimetajad Kaur Maran, Age Poom, Marek Strandberg ning keeletoimetaja ja korrektor Maiken Mägi.

Viguriga kaartidelt saab igaüks oma silmaga uudistada, millal langevad Eesti eri paigus toomehelbed, kus korjata kuremarju ja kui pikk on koolitee, mõtiskleda Eesti paikade ja kohanimede üle mitme kandi pealt ja rehkendada, mitu pealinna leidub meie maal.

Raamatu esikaanel kujutatud kaart esitleb üht toredat mängu, mida Eesti ühes otsas hüütakse uka-ukaks, teises aga trifaaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles