Kristi Lehtis šokolaadiraamatu koostamisest: nii mõnelegi töötajale tuli paar kilo juurde

Raamatuportaal
Copy
Kristi Lehtis.
Kristi Lehtis. Foto: Eero Vabamägi

Pole ühtegi teist toiduainet, mis paneks inimestel silmad samamoodi särama kui šokolaad! «Chocolala šokolaadiraamat» pakub igaühele võimalust teha ise šokolaadi, valmistada koos lastega pulgakomme või küpsetada kooki. Küsimustele vastab Chocolala poe asutaja Kristi Lehtis.

Kas mäletate, kuidas tegite esimest korda šokolaadi?

Šokolaadi hakkasin alles siis tegema, kui asutasin Chocolala. Enne seda tegin pigem torte. Londonis ülikoolis käies müüsin neid teistelegi. Esimesed šokolaadid väga hästi ei õnnestunud, puudu jäi teadmistest ja oskustest.

«Chocolala šokolaadiraamat»
«Chocolala šokolaadiraamat» Foto: Raamat

Kust tuli idee luua Chocolala?

Chocolala alustas tegevust aastal 2014. Mõtlesin, mis mulle meeldib. Need olid jäätis, šokolaad, koogid. Valisin ühe.

Kas oli eeskujusid? Mis oli alguses kõige raskem?

Jah, teeks samuti! Eeskuju oli Prantsuse šokolaadimeister Patrick Roger. Kõige raskem oli pikendada šokolaadide säilivusaega ilma säilitusaineid lisamata.

Millal tekkis mõte koostada raamat? Mis oli kõige keerulisem?

Koroona ajal pidime poe kuuks ajaks sulgema, samas pidin leidma töötajatele tööd, mida nad saaks kodus teha. Siis tuligi mõte hakata raamatu jaoks retsepte looma. Iga päev tegid töötajad oma kodudes kooke, torte, jooke jne. Pärast maiustasid koos perega. Sellel ajal tuli nii mõnelegi töötajale paar kilo juurde. Hiljem kogusime need retseptid kokku ja kasutasime raamatus.

Kõige keerulisem oli raamatu lõppfaas: küljendamine ja trükiks valmis seadmine. Autorite nimekiri on päris pikk.

Kas kõik said käed šokolaadiseks või toetas mõni muudmoodi?

Kõik autorid koostasid retsepte.

Kas teil on raamatus ka mõni lemmikretsept?

Neid on mitu: kasemahla karamell, banaanikarask ja kilpkonnad.

Kellele on see raamat mõeldud?

See on tore kingitus kõigile, kellele meeldib lisaks uutele retseptile saada inspiratsiooni kaunitest piltidest. Näen seda raamatut imeilusa kingitusena ja veidike isegi kunstiteosena, kuna fotograaf ja kunstnik olid meil geniaalsed.

Kuidas julgustaksite inimest, kes tahaks küll proovida teha ise kommi, aga pelgab, et see on liiga keeruline?

Oleme tehnoloogia päris põhjalikult lahti kirjutanud ja usun, et kommide tegemine ei ole raske. Kui tekib küsimusi, siis võib alati meile Chocolalasse helistada. Aitame!

Artikkel ilmus esmalt ajalehes Raamat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles