Jõulumuinasjuttude konkursile laekus 200 lugu

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Esmakordselt toimunud ja äsja lõppenud Apollo ja rahvusraamatukogu jõulumuinasjuttude konkurss tõi žürii lauale 200 lugu, kus tegelasteks olid nii jõululugudest tuntud kui üllatustegelased, kes pakkusid põnevaid seiklusi fantaasiarikkas jõulumaailmas. Konkursi võitjad selguvad 17. detsembril Solarise keskuses toimuval rahvusraamatukogu ja Apollo perehommikul.

Jõulumuinasjuttude konkursi parimad suleseppasid tunnustatakse kahes vanusekategoorias: 7–9 ning 10–12-aastased.

«Ühisele meelele ei olnud lihtne jõuda, sest häid lugusid oli palju ja eks hindajate isiklik maitse ju ka on erinev,» meenutas žürii tööd rahvusraamatukogu esindaja Margit Tammur, kelle sõnul meeldis noortele suleseppadele kirjutada nii südamlikke, romantilisi, õudsaid kui absurdihuumoriga vürtsitatud lugusid.

«Tegemist oli korraliku muinasjutumaratoniga ning pean tõdema, et nii palju muinasjutte pole ma vist kogu elu jooksul kokku lugenudki,» rõõmustas žüriis Apollot esindanud Annika Pilt, kes elas kõikide lugude tegelastele kaasa kahe lugemispäeva jooksul kokku üheksa ja pool tundi.

Võitjad kuulutatakse pidulikult välja kell 17.12 kell 12:00 algaval rahvusraamatukogu ja Apollo perehommikul Solarise keskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles