Koolilastele kingiti raamatukogude aastal üle 900 raamatu

Raamatuportaal
Copy
Lasteraamatud.
Lasteraamatud. Foto: Liis Treimann

7. novembril alguse saanud raamatukogude aasta kampaania «Kingi koolile raamat» tõi 71 osalenud koolile lugemisvara kokku enam kui 900 teose näol. Kõige rohkem annetati raamatuid Tallinna Laagna Gümnaasiumile ning Tartu Forseliuse Koolile. Annetusena oodati nii heas korras kasutatud raamatuid kui uusi teoseid vastavalt kooliraamatukogude koostatud nimekirjadele.

«Kampaania «Kingi koolile raamat» oli väga tänuväärne algatus. Täname õpilasi, õpetajaid ja endisi õpilasi, kes ei pidanud paljuks tuua raamatuid nii kodust kui ka päris uusi osta. «Lepatriinude jõulud» ja «Väike nõid» läksid kohe usinate lugejate kätte,» märkis Tallinna Laagna Gümnaasiumi raamatukoguhoidja Eve Rahkema.

Tallinna Laagna Gümnaasiumi raamatukoguhoidja täpsustas, et kuigi esitatud nimekirjast toodi raamatuid pigem vähe, siis kokkuvõttes on ikkagi kõik annetatud raamatud vajalikud. «Meie kooli õpetajad on lugemisvara valikul väga paindlikud, soovitusnimekirjad koostatakse lähtuvalt kooliraamatukogus olevast,» lisas Rahkema.

Kõige rohkem annetati «Kingi koolile raamat» algatuse raames raamatuid Tallinna Laagna Gümnaasiumile (60 teost) ning Tartu Forseliuse koolile (58 teost). Maakondade lõikes tehti annetusi enim Harjumaalt, Viljandimaalt ja Tartumaalt osalenud koolidele.

«Kooliraamatukogudele raamatute annetamise kampaania sai väga sooja vastuvõtu osaliseks. Suur aitäh kõigile, kes leidsid võimaluse raamatukogude aastal koolilastele kingituse tegemiseks,» sõnas ERÜ kooliraamatukogude sektsiooni juhatuse liige Stiina Koit. «Kuigi kampaania on selleks korraks lõppenud, siis olen kindel, et kooliraamatukogudele võib ka edaspidi neile vajalike raamatuid kinkida,» lisas Koit.

Paljudel Eesti kooliraamatukogudel on raskusi oma noortele lugejatele piisavas mahus vajaliku ilukirjanduse pakkumisega. Olukorra leevendamiseks kutsuti raamatukogude aasta puhul ellu «Kingi koolile raamat», mille raames said kõik soovijad osalevatele koolidele puuduolevaid raamatuid novembrikuu jooksul annetada.

Kampaanias osales 71 kooli 13 maakonnast, kes koostasid nimekirja teostest, mida enim sooviti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles