5 elumuutvat raamatut, mida Elon Musk igaühel lugeda soovitab

Kathleen Loss
, ajakirjanik
Copy
Elon Musk.
Elon Musk. Foto: Jim Watson/AFP/Scanpix

SpaceX-i ja Tesla miljardärist tegevjuht Elon Musk leiab alati aega lugemiseks, kui ta just rakette kosmosesse ei saada. Musk tõi välja viis raamatut, mis on aidanud tal edu saavutada, alates klassikalistest ulmelistest teostest kuni keerukate tehisintellektiuuringuteni.

1. «Steve Jobs», autor Walter Isaacson

Just nagu Musk, saavutas Steve Jobs erakordse edu tehnoloogiatööstuses. Raamat heidab pilgu uuendusmeelse ettevõtja ja Apple'i asutaja julgele ja seiklusrikkale elule. «Steve Jobs» kirjeldab mehe edukaid ettevõtmisi ja lahinguid, mida ta sellel teel pidas, tuginedes Jobsi varasematele kokkupuudetele spirituaalsuse ja LSD-ga.

2. «Human Compatible», autor Stuart Russell

«Human Compatible» selgitab, miks tehisintellekti loomine võib olla inimkonna viimane tegu – teema, milles on ka Musk häälekalt sõna võtnud. Raamat juhib tähelepanu potentsiaalsele katastroofile, mille poole ühiskond on teel, ja arutleb, mida selle vältimiseks ette võtta.

3. «Zero to One», autorid Peter Thiel ja Blake Masters

Musk säutsus selle raamatu kiituseks: «Peter Thiel on loonud mitu läbimurdelist ettevõtet ja (see raamat) näitab, kuidas.» Null ühele uurib, kuidas ettevõtted saaksid tulevikku paremini ennustada ja tegutseda, et nende käivitamine õnnestuks. Autor elavdab tekste isiklike kogemustega.

4. «Merchants of Doubt», autorid Naomi Oreskes ja Erik M. Conway

See raamat käsitleb mõningaid maailma tuntumaid teaduslikke arutelusid keskkonna, suitsetamise ja tuumarelvade teemal. Autorid kirjeldavad, kuidas käputäis väga häälekaid teadlasi on peavoolumeedia kaudu neid teemasid tugevalt valesti esitanud, et edendada sageli ettevõtete ja tööstuse huve.

5. «Superintelligence», autor Nick Bostrom

Musk on korduvalt hoiatanud kontrollimatu tehisintellekti ohtude eest. Raamat uurib, mis juhtuks, kui arvutuslik intelligentsus ületaks inimese intelligentsuse. «Me peame tehisintellektiga ülimalt ettevaatlikud olema,» säutsus ta 2014. aastal, öeldes, et see on potentsiaalselt ohtlikum kui tuumarelvad. Et teada saada, miks see leiutis nii hirmutav on, tasub mehe sõnul lugeda «Superintelligence'i».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles