ANNA HOOGU ⟩ Ilmub kurvavõitu, aga siiski ilus ja lootusrikas lasteraamat

Raamatuportaal
Copy
Indrek Koff.
Indrek Koff. Foto: Tairo Lutter

Veel viimaseid päevi saab Hooandja platvormil toetada Indrek Koffi ja Ukraina kunstniku Oksana Dratškovska pildiraamatu «Kes võidab?» välja andmist.

«Neil rasketel ja segastel aegadel oleme jõudnud nii kaugele, et igaüks meist on nii- või naapidi Ukrainaga seotud. Ukraina ei ole enam riik, mis asub üksnes oma piiride vahel. Ukraina on siin, meiega koos ja meie seas. Arvestades põgenike arvu Eestis ja mitu korda tagasihoidlikumat kättesaadavate raamatute arvu, oleme otsustanud toetada meie kõige väikseimaid lugejaid ja anda välja neile mõeldud raamatu,» kirjutab Indrek Koff Hooandjas. «Olgu see raamat neile varjendiks.»

Kevadel ilmuv pildiraamat on korraga eesti- ja ukrainakeelne. Kui see kõneleb sõjast, on teos soe ja selge. «See kõnetab esmalt sellepärast, et räägib asjadest, millele me kõik oleme mõelnud ja tunnetest, mida oleme viimastel aegadel vähemalt mingil määral kogenud. See räägib ka kaastundest,» kirjeldab autor, kes püüab lihtsa keele ja minimalistliku vormi varjus ligi pääseda igale sõjaolukorras tekkivale tundele ja tundevarjundile.

Vaata lähemalt siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles