Näitleja Geena Davis soovitab 4 parimat raamatut, mis ta kunagi lugenud on

Raamatuportaal
Copy
Geena Davis.
Geena Davis. Foto: MARIO ANZUONI/Reuters/Scanpix

Kahekordne Oscari-võitja Geena Davis avaldas oma mälestusteraamatu «Dying of Politeness» (Surres viisakusse) ja rääkis sel puhul ka oma lemmikraamatutest.

Geena Davis jagas Amazon Book Review vahendusel oma lugemissoovitusi ja tõi välja neli teost, mis on talle elu jooksul kõige olulisemaks osutunud. 

Émile Zola, «Lõks»

«See on minu kõigi aegade lemmikraamat. Seda soovitas mulle mu esimene abikaasa Richard Emmolo, kui olin 22-aastane, ja sellest sai alguse eluaegne kinnisidee 19. sajandi romaanide vastu,» selgitas Davis, kelle teiseks lemmikuks sai siis Stendhali «Punane ja must». «See on lugu pesupesija Gervaise'ist, kes püüab Pariisi vaesest ja jõhkrast töölisklassist kõrgemale tõusta. «Lõksu» peetakse Zola meistriteoseks ja seda saatis ilmudes tohutu edu.»

«Lõks» kuulub Zola romaanitsüklisse «Rougon-Macquart’id».

Tara Westover, «Haritud»

«Kui te pole veel «Haritut» veel lugenud, soovitan sellele pilgu peale visata. «See raamat raputas mu maailma. Lugedes pidin endale pidevalt meelde tuletama, et see on tõsilugu, et Westoveri lapsepõlvest räägitud hämmastavad asjad juhtusid päriselt,» sõnas Davis. «See on ülim lugu oma tee leidmisest ja tohutute raskuste ületamisest.»

Amy Bloom, «White Houses» (Valged majad)

Eleanor Roosevelti vastu tekkis Geena Davisel meeletu huvi juba aastakümneid tagasi ja ta loodab, siiani, et saab kunagi mõnes filmis teda kehastada. «Minu õnneks oli ta oluline kogu oma eluea, mis tähendab, et mul on veel võimalus! Kõigist tema elulugudest on see mu lemmik, see jutustab tema lähedasest ja elukestvatest suhtest ajakirjanik Lorena Hickokiga,» märkis Davis.

Maggie Doyne, «Between the Mountain and the Sky» (Mäe ja taeva vahel)

«Minu arvates on see sügavalt liigutav lugu,» põhendas Davis oma valikut. «Raamat jutustab sellest, kuidas ühe naise juhuslik kohtumine muudab tuhandete elusid. See on inspireeriv mälestusteraamat iseseisvalt ja seiklushimuliselt noorelt naiselt, kes jättis seljataha elu, mida temalt oodati, ja otsustas tegutseda hea eesmärgi nimel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles