LUGEMISSOOVITUS Alusta aastat selle raamatuga: Hal Elrod «Imede hommik»

Raamatuportaal
Copy
Mai-Liis Kivistik.
Mai-Liis Kivistik. Foto: Helen Tulp

Alanud on uus aasta! Uusi harjumusi aitab juurutada Hal Elrodi raamat «Imede hommik», mida soovitab lugeda MaiWistiku looja ja joogatreener Mai-Liis Kivistik.

Tegemist on ühe Amazoni kõrgemini hinnatud raamatutest, mida on tänaseks tõlgitud juba pea 20 keelde. Autor Hal Elrod on oma raamatus kokku võtnud „parima praktika“, mis on läbi sajandite muutnud tuhandete edukate ja palju saavutanud inimeste elu ning pannud sellest kokku igahommikuse programmi.

Hea tugi, et oma päeva teadlikult juhtida

Mai-Liis kirjeldab, et raamatu autor ütleb välja julge mõtte. Ta väidab, et teoses kirjutatud nippidega suudab ta muuta ükskõik, millist sulle olulist eluvaldkonda. «Usun samuti, et see raamat on paljudele hea tugi, et hakata teadlikult oma päeva juhtima ning emotsioonidesse selgust tuua,» ütleb ta.

Kindlasti oled kuulnud mõtet, see, kuidas sa alustad oma päeva määrab ära kogu päeva suuna. Mai-Liis lisab, et tema praktika on veel selline, et see, kuidas sa enne magama jäämist end häälestad, määrab uue päeva energia. Vahet ei ole, kumba varianti sina kasutad, oluline on ka see, kuidas me oma päeva alustame.

Ta soovitab, et uuel aastal on eriti hea rutiin paika panna, see kuidagi jääb meiega kergemalt püsima, kui mõnel teisel ajal algatatud muutus. Isegi, kui sa pole hommikuinimene, näitab raamat, kuidas ärgata varakult üles ja seda armastada. Raamat teeb kenasti selgeks, et edukaks saamise soovi korral tuleb iga päev pühendada aega isiklikule arengule.

Autor jagab teoses 6-osalist hommikurutiini:

  • Alusta päeva vaikuse nautimisega.

  • Häälesta end positiivsete afirmatsioonidega.

  • Visualiseeri oma ideaalset päeva ette.

  • Pane keha kerge trenniga liikuma.

  • Loe raamatut ja õpi ekspertidelt.

  • Kirjuta mõtted paberile.

Mai-Liis tõdeb, et uue aasta lubadusi suudab täita vaid 5% inimkonnast ning põhjus selleks on imelihtne. Suuremal osal inimestel ei ole strateegiat, miks nad midagi on otsustanud. Lihtsalt emotsiooni pealt on keeruline suuri muutuseid ellu tuua. Ühe harjumuse muutmiseks kulub autori kogemuse põhjal 30 päeva. Neli nädalat on võrdlemisi pikk aeg, et päriselt jääda iseendale kindlaks. Selle jaoks, et teekonda toetada on raamatus ka tugisüsteem, mida sel teekonnal märgata ja kuidas takistusi ületada. Isegi siis, kui sul pole üldse aega. See vabandus on ilmselgelt meie kõigi huultelt mingil hetkel üle tulnud. Imede hommiku rutiini saab teha vaid 6-minutiga!

«Täpselt nagu näojooga harjutusi tehes, siis ka sinu hommikurituaali pikkus ei ole oluline, vaid järjepidevus. Igapäev natukene, aga aastaringselt,» toob ta paralleele näojoogaga.

Autorist

Hal Elrod on kõrgete saavutustega ärimees, ultramaratoni jooksja, üks maailma parimatest coachidest, uhke isa, armastav abikaasa, nõutud esikõneleja ning mitmete teiste menukite autor.

15-aastasena oma esimese raadiosaate juhina tuntuks saanud, teatakse teda ka «Yo Pal Hal» nime all. 19-aastaselt sai ta kõigi aegade parimaks müügiesindajaks 200 miljonilise käibega turundusettevõttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles