LUGEMISSOOVITUS ⟩ Joogaõpetaja Silja Siller soovitab ingliskeelseid raamatuid, mis toetavad enesearengut

Raamatuportaal
Copy
Silja Siller.
Silja Siller. Foto: Jana Laigo

Joogaõpetaja ja heaolu coach Silja Siller soovitab, et uut aastat on alati hea alustada mõistmise, uute oskuste ja äratundmistega. Seetõttu on tema valik jaanuari raamatusoovitusteks päris õpetlik ja iseenda heaks vajalike teadmisi täis. «Kahjuks pole veel ükski nendest raamatutest eestikeelse tõlkena poelettidele jõudnud, ent soovitan igal juhul nende lugemist ka inglise keeles - lihtsalt tõeliselt head kogemused!» soovitab ta.

«Atlas Of The Heart»​ Brené Brown

Brené Brown oma tuntud headuses! Silja kirjeldab, et see on raamat, mis viib lugeja teekonnale läbi 87 emotsiooni ja annab seletuse inimeseks olemisele läbi tunnete. Kui on olemas keel ja sõnad, millega iseend väljendada, kui me mõistame ja oskame seletada oma kogemusi, siis me suudame luua ühenduse teiste inimestega ning jagada ja seeläbi saada vajadusel toetust ja abi.

Ta lisab, et see raamat on põhimõtteliselt õpik, mis annab jõudu mõista ja olla mõistetud ning teha valikuid iseenda heaks. «Tõeliselt rahuldust pakkuv lugemine, sest nende teadmiste läbi on võimalik anda iseendale võimalus valida, panna vägi oma tunnetesse ja neid mitte enam peita ning ennekõike, mitte end oma emotsioonide taha ära kaotada,» soovitab ta.

«I'm Glad My Mom Died»​ Jenette Mccurdy

Silja sõnul on see kerge lugemine, ent täis sügavaid emotsioone ja äratundmist paljudele. See on autobiograafia - tõeline tuhkatriinu lugu, kuid milles välja toodud ka selle köögipool ja päris probleemid. Lugu sellest, miks on vaja oma mustreid tundma õppida ning võimalusel neid jälgida ja muuta. Vägev meeldetuletus sellest, et töö iseendaga aitab meil vältida sügavatesse aukudesse kukkumist ning õpetab enesekehtestamist ja annab oskuse eluterveks suhtumiseks.

«Ülimalt põnev ja õpetav raamat, mis loodetavasti aitab nii mõnelgi inimesel otsusele jõuda teha valikuid vaid oma tahtmise järgi,» võtab Silja kokku.

«The Love Prescription: Seven Days to More Intimacy, Connection and Joy»​ John Gottmann, Julie Schwartz Gottman

Silja usub, et suhted iseendaga ja inimestega meie ümber on need, mis siin maailmas kõige tähtsamad. Kui iseendaga on võimalik teemasid lahendada täpselt siis kui tuju on, siis oma lähedastega pikalt venitada ei saa, eriti kui soov neid kalliks pidada ka edaspidi.

Seetõttu on see raamat tema jaoks eriti väärtuslik ja põnev - väga lihtsad ja kergesti teostatavad muutused aitavad suhted viia järgmisele tasandile ülimalt kiirelt.

Dr John Gottman ja Julie Schwartz Gottman, maailma juhtivad suhteteadlased, kirjutasid sellesse raamatusse hea suhte valemi ja retsepti armastusest - seitsmepäevase tegevuskava, mis annab võimaluse soovi korral kergete sammudega muuta oma suhe vägevaks.

«Minu jaoks ülimalt lihtsad ja töötavad tõed, mida soovitan järgida igas suhtes, mitte vaid romantilises,» kommenteerib Silja Siller.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles