Rahvusraamatukogu registreeris mullu üle pooleteise tuhande e-raamatu

Raamatuportaal
Copy
Foto: Raul Mee

2022. aastal kasvas Eesti rahvusbibliograafias avaldatud teoste koguarv 6116 raamatu võrra, millest 1766 registreeriti e-raamatuna. Möödunud aastal ületas Eesti ja eestlastega seotud rahvusbibliograafia andmebaas 300 000 piiri.

«Eesti rahvusbibliograafia andmebaasis on 2022. aasta lõpu seisuga kokku 300 474 teost. Möödunud aastal kasvas andmebaas varasemate aastatega võrreldes keskmises tempos, mis tähendab, et igas kuus rikastus andmebaas keskeltläbi 400 teose võrra,» kõneles Eesti rahvusraamatukogu kogude arenduse osakonna juhataja Kairi Felt.

Rahvusbibliograafia andmebaasi rubriigist «Uued Eesti raamatud» saab järjepidevalt ülevaadet, millised teosed on viimasel nädalal ilmunud ja mida saab peagi laenutada. Samuti koondab andmebaas infot, millised väljaanded ootavad ilmumist. Kõik kirjastajad, kes on saanud kirjastajaportaali kaudu vajaliku standardnumbri, avaldatakse ESTER kataloogi rubriigis «Ilmumas».

Eestis tegeleb rahvusbibliograafia koostamise ja pidamisega Eesti Rahvusraamatukogu ning ülesanne tuleb säilituseksemplari seadusest ja Eesti rahvusraamatukogu seadusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles