Eesti lastekirjanduse keskus kuulutas välja aasta rosina

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

5. jaanuaril kuulutati Eesti lastekirjanduse keskuses toimunud tänuüritusel välja eelmise aasta kõige omanäolisem lasteraamat ehk aasta rosin, millega tunnustatakse Kadri Kiho ja Stella Salumaa raamatut «Endel ja Kati» kirjastuselt Päike ja Pilv.

«Raamat kajastab praeguses ühiskonnas vägagi aktuaalseid, vaimse tervisega seotud küsimusi ja näitab peategelase, bussijuhi Endli ja tema hea sõbra Kati abil, kuidas ärevustundest on võimalik üle saada. Niimoodi ärevusest elevust luues, õhutab raamat hirmutavaid olukordi ületama ja elust rohkem rõõmu tundma,» ütles lastekirjanduse uurija Jaanika Palm ja lisas: «Tegemist on pildiraamatuga, milles Kadri Kiho lustlik ja vaimukas sõnastus moodustab Stella Salumaa leidliku ja omanäolise kunstnikukäekirjaga võluva terviku, mida on mõnus käes hoida, vaadata ja lugeda nii lastel kui täiskasvanutel.»

Foto: Raamat

Lastekirjanduse keskuse direktor Triin Soone sõnul ei ole auhinna saajat just lihtne leida, sest meil ilmub palju häid ja omanäolisi lasteraamatuid. «Seekordne võitja paelub värske ja dünaamilise pildikeelega, millesse põimitud rohkelt sõnademängu ja mis kohe kutsub väikest lugejat sõnu kokku veerima ja keelega lustima. Aga rosinaks teeb selle raamatu terviklikkus – lugu, pildid, kujundus, formaat, tüpograafia – kõik kõnnivad ühte jalga,» lisas Soone.

Aasta rosina auhinda antakse välja alates 2004. aastast. See antakse eelnenud aasta jooksul ilmunud erilisele ja silmapaistvale eesti lasteraamatule, hinnates kas raamatut tervikuna või ainult kirjaniku- või kunstnikutööd. Auhinna võitjaid tunnustatakse Eesti lastekirjanduse keskuse tänupeol kilo rosinate, rahalise preemia ja tänukirjaga. Möödunud aastal sai aasta rosina auhinna Indrek Koffi värsside ja Elina Sildre piltidega raamat «Kuhu lapsed said?» ning tunamullu Juhani Püttsepa ja Gundega Muzikante «On kuu kui kuldne laev».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles