4 kiidetud eneseabiraamatut, mida aasta alguses lugeda

Raamatuportaal
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Värske aasta alguses on paljudel inimestel soov oma elustiili muuta ja uue inimesena edasi minna. Selleks, et muutused kergemini ellu tuleksid on abiks ülemaailmselt kiidetud raamatud, mis päriselt inimestele toeks on olnud.

Dale Carneige, «Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi» 

Foto: Apollo

Dale Harbison Carnegie oli ameerika kirjanik ning müügi- ja motivatsioonikoolitaja, kelle nimi on tänapäeva lääne kultuuriruumis paljudele tuttav. Carnegie uuris oma kõnekunsti kursuste jaoks sadu kuulsate inimeste elulugusid ning otsis neist õnnevalemit äriedus ja inimsuhetes. Nende kursuste materjalidest saigi alguse 1936. aastal ilmunud menuraamat «Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi». Raamat aitab õppida inimeste mõjutamist ja ka seda igapäevaelus ära tunda. Teoses jagatavad tehnikad õpetavad inimestega suhtlemise kunsti ning seeläbi suunab ka sõpru ja häid sidemeid looma. See raamat on üks esimesi eneseabiõpikuid maailmas, mida on üle kogu maailma müüdud üle 30 miljoni eksemplari.

 

Napoleon Hill, «Mõtlemist muutes rikkaks. Rikastumise käsiraamat»  

Foto: Apollo

1937. aastal avaldatud raamat on endiselt väga populaarne ning tegemist on ühe maailma kõige rohkem tsiteeritud ja inimeste elu mõjutanud teosega. 25 aastat uuris ja intervjueeris raamatu autor Napoleon Hill eelmise sajandi alguse maailma kõige rikkama mehe Andrew Carnegie juhendamisel 500 kõige edukamat inimest. Raamatus avaldab ta saladused, mis on olnud edukaimate inimeste saavutuste põhjusteks. Teoses on lihtsad ja samas võimsad ning toimivad valemid, mis aitavad ja suunavad inimesi eesmärkide saavutamisele.

 

 

Charles Duhigg, «Harjumuse jõud. Miks me elus ja äris samu radu pidi käime» 

Foto: Apollo

Läbi aegade on üritatud mõista inimeste harjumusi. Alles kahel viimasel aastakümnel on teadlased ja turundajad hakanud tegelikult aduma harjumuste toimemehhanisme – ning mis veel tähtsam, seda, kuidas harjumused muutuvad. Charles Duhigg on kogunud kokku suure hulga teadusuuringute tulemusi, viinud läbi kümneid intervjuusid teadlaste, ettevõtjate, turundajatega ja muude spetsialistidega ning põiminud need kokku põnevaks jutustuseks harjumuste rollist meie elus ning ettevõtete ja ühiskondade toimimises. 

 

 

Daniel Kahneman, «Kiire ja aeglane mõtlemine» 

Foto: Apollo

Raamat süüvib inimesse ajju ja mõtestab põneval moel inimeste mõtteprotsesse. Autori teooria järgi suunavad mõtlemist kaks konkureerivat süsteemi, millest üks on kiire ja kogemustele tuginev ning teine on aeglane ning analüütiline. «Kiire ja aeglane mõtlemine» kirjeldab haaravalt inimeste mõttetegevust ning võtab kokku maailma ühe mõjukaima psühholoogi Daniel Kahnemani elutöö. Autor pälvis 2002. aastal Nobeli majanduspreemia.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles