20. jaanuaril tähistatakse Jaan Kaplinski päeva

Raamatuportaal
Copy
Jaan Kaplinski 6. septembril 2005.
Jaan Kaplinski 6. septembril 2005. Foto: Margus Ansu

Eesti Kirjandusmuuseum kutsub 20. jaanuaril kell 13 kõiki huvilisitähistama Jaan Kaplinski päeva. Kirjaniku sünnipäev on 22. jaanuaril ning sel aastal saanuks ta 82 aastaseks.

Sündmus pealkirjaga «Kaplinski tõlkes ja kirjades» toimub Jaan Kaplinski Seltsi ja kirjandusmuuseumi koostöös ja sellest tehakse ka ülekanne kirmusTV vahendusel. Ettekanded tõlkimisest peavad Anne Lange, Märt Väljataga ning Gili Haimovich, kes on Kaplinski kirjastaja Iisraelis ning tuleb Tartusse Kaplinski huvilisi tervitama, et rääkida tema heebrea keelde tõlgitud uuest luuleraamatust.

Kaplinski kirjade teemal toimub paneeldiskussioon, milles osalevad Tõnu Õnnepalu, Kadri Kõusaar ja Tiia Toomet, modereerib Tiina Kaalep. Õhtu võtab kokku rokkansambel Naelravi, mis esitab uusi lugusid Jaan Kaplinski tekstidele.

Jaan Kaplinski päeval kuulutab selts välja konkursi Jaan Kaplinski stipendiumile. Stipendiumiga toetatakse kirjaniku loomingu uurimist või tema loomingust lähtuvate ideede edasiarendamist. Stipendiumifondi suuruseks on 2000 eurot.

Jaan Kaplinski päevast jaanuaris on seltsil plaanis luua traditsioon.

Vaata kogu kava siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles