AITA VALIDA ⟩ Peagi selguvad möödunud aasta parimad raamatud

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Eesti suurim raamatukaupluste kett Apollo kutsub lugejaid valima 2022. aasta parimaid eesti autorite raamatuid. Hääletada saab kuues kategoorias kuni jaanuari lõpuni.

Apollo raamatueksperdid tegid koos Eesti Kirjastuste Liidu ja Eesti Lastekirjanduse Keskusega ära põhjaliku eeltöö ning valisid välja kuues kategoorias kümme teost ehk kokku 60 raamatut.

Eelvaliku koostamisel lähtuti järgnevatest tingimustest: tegemist on eesti autori originaalteosega, raamatu esmatrükk 2022. aastal, samuti hinnati teose sisu ja erakordsust. Apollo turundusjuhi Ardo Krassi sõnul on hääletus sel aastal väga populaarne ning igas kategoorias käib parima raamatu tiitli nimel tihe heitlus. 

Ilukirjanduse kategoorias on praegu liidripositsioonil Fred Jüssi ja Jaan Tootseni raamat «Olemise mõnu. Ööülikooli raamatukogu», järgnevad Andrus Kivirähki «Lend Kuule» ning Jaan Kaplinski ja Tõnu Õnnepalu «Kirjad».

Luulekategoorias on oma kümnenda luulekoguga «Janu on kõikidel kaks» enim hääli kogunud Kristiina Ehin, järgneb Tõnu Õnnepalu «Kevaded ja aastad».

Lasteraamatute kategoorias on teistest ette rebinud Janno Põldma ja Heiki Ernitsa «Leiutajateküla jõulud» ning Sass Henno «Mina olin siin 2. Tagasitulek».

Kategoorias eestlane ja tema lugu käib tihe heitlus esikoha nimel Mauri Dorbeku «Ma tahan Ma suudan Ma võin» ja Eero Epneri «Lembit Ulfsaki» vahel.

Populaarteaduslike ja käsiraamatute kategoorias käib kõige põnevam heitlus ning võimalus võitjaks tulla on kõigil, sest pea pool hääletusperioodist on veel ees, ütles Krass.

Eesti autoritelt mullu ilmunud raamatutele saab e-hääle anda Apollo kodulehel kuni 31. jaanuarini. Praegu on oma hääle andnud üle 5200 inimese.

Võitjad kuulutatakse välja 22. veebruaril pidulikul galal.

Kõigi hääletajate vahel läheb loosi kolm 100-eurost Apollo kinkekaarti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles