VIDEO ⟩ Esitleti raamatukogude aastal valminud e-kataloogi prototüüpi

Raamatuportaal
Copy

Rahvusraamatukogu esitles koos partnerettevõtetega Ernst & Young Baltic ja Rethink raamatukogude aastal läbi viidud raamatukoguteenuste analüüsi kokkuvõtet. Analüüs toetab raamatukogude missiooni elluviimist arendamaks kolme eraldiseisva ning kõikuva kasutusmugavusega e-kataloogi asemel ühine kõikide raamatukogude vajadustega arvestav e-kataloog, mis lugejate jaoks muudab raamatute leidmise ja tellimise lihtsaks.

Viimase 20 aasta jooksul on Eesti raamatukogudes paralleelselt kasutusel mitu erinevat e-kataloogi ja raamatukogusüsteemi. Kolme eraldiseisva ning kõikuva kasutusmugavusega e-kataloog on lugejate ja raamatukogutöötajate vaatest juba aastaid probleem ning ei võimalda luua mugavaid ja töökindlaid lahendusi tulevikuks.

Uute teenuste loomise on vajalik arendada nüüdisaja ja tuleviku vajadustele vastav tarkvara, mis koondab teosed ühtsesse bibliokirjete andmebaasi ja võimaldab saada koheselt otsitava teose kohta kogu teadaoleva info, ilma et peaks uurima erinevaid katalooge ja kulutama aega arusaamisele, kust ja kuidas tellida vajalik teos.

Teisipäeval, 17. jaanuaril toimuski raamatukoguteenuste ärianalüüsi ja teenusedisaini projekti tulemuste esitlus, kus tutvustati analüüsi, mille põhjal saab tulevikus hakata arendama e-kataloogi jaoks vajalikku uut raamatukogusüsteemi tarkvara.

Uus raamatukogusüsteemi tarkvara on mõeldud liidestuma erinevate digikogude ja autentimislahendustega. Milline saab olema uuel tarkvaral põhinev ühtses raamatukogusüsteemis töötav e-kataloog, sellest saab ülevaate prototüübi esitlusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles