Mis on elu mõte?

Raamatuportaal
Copy
Maria Baydar.
Maria Baydar. Foto: Maarja Konrad

Elu mõtte üle on pead murtud läbi terve ajaloo. Erinevaid teooriaid on palju. Koolitaja ja coach Maria Baydar istus oma raamatut «Teadliku elu meistriklass» kirjutades Osho rahvusvahelises meditatsiooni aašramis ja oli frustreerunud, et ükski teooria elu mõtte kohta, mida ta oli siiani kuulnud, ei andnud talle rahuldavat vastust ega õiget tunnet südames. Läbi pika protsessi jõudis ta ühel hetkel täiesti hämmastava järelduseni, mis rahuldas teda täielikult igas eluaspektis.

Maria sai aru, et elu mõte on kogeda päriselt iseennast. «Kõigepealt tuleb meil elus leida kogemuste ja väljakutsete kaudu oma tõeline vägi ja olemus ning siis õppida oma väega looma. Me oleme loojad. See on meie loomulik seisund ja olemus. Elu mõte sõltub sellest, kes oled sina. Sinu looming ja selle eesmärk sõltub sellest, kes oled sina. Kui oleme õppinud looma läbi iseenda tõelise väe, tuleb oma loomingut ka nautida, seda hinnata ning olla tänulik iseendale, oma väele ja Universumile,» selgitab ta.

Maria ütleb, et tõeline vägi, loomine ja nautimine – need kõik on omavahel ühendatud. Vahel leiad sa oma väe läbi nautimise. Vahel lood läbi nautimise. Vahel leiad sa oma väe läbi nautimise ja vahel sa lood läbi oma väe.

Ükskõik kuhu eluaspekti need asetada, leiad rahulolu ja elu mõtte.

Tasub meelde jätta:

  • Elu mõte on kogeda päriselt iseennast.

  • Kogemuste ja elu väljakutsete kaudu tuleks meil leida oma tõeline vägi ja olemus.

  • Sinu elu eesmärk ja looming sõltub sellest, kes sa päriselt oled.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles