Tõlkija Heli Allik pälvis Prantsusmaa Kunstide ja Kirjanduse ordeni

Raamatuportaal
Copy
Heli Allik pälvis Prantsusmaa Kunstide ja Kirjanduse ordeni.
Heli Allik pälvis Prantsusmaa Kunstide ja Kirjanduse ordeni. Foto: Prantsuse Instituut Eestis

Prantsuse Instituudi direktor Éric Bultel andis pressiteate vahendusel teada, et väljapaistev prantsuse keele tõlkija Heli Allik pälvis Prantsusmaa riikliku Kunstide ja Kirjanduse rüütlijärgu ordeni. Selle andis 17. jaanuaril pidulikul vastuvõtul Prantsuse residentsis üle Prantsuse suursaadik Éric Lamouroux.

Jonathan Littell, «Eumeniidid».
Jonathan Littell, «Eumeniidid». Foto: Raamat

Ordeniga avaldab Prantsusmaa tunnustust Heli Alliku väljapaistvale tõlketööle, tema pühendumusele prantsuse kirjanduse tutvustamisel, tõlkija elukutse edendamisel ning Prantsusmaa ja Eesti vahelise kultuurisilla loomisel.

Tänu Heli Alliku tõlgetele on eesti keelde jõudnud prantsuse kirjanduse monumentaalsemad teosed, nagu Louis-Ferdinand Céline’i romaanid «Reis öö lõppu» ja «Surm järelmaksuga» või Jonathan Littelli romaan «Eumeniidid».

Kunstide ja Kirjanduse orden on Prantsusmaa kultuuriministeeriumi poolt välja antud Prantsuse teenetemärk, millega tunnustatakse isikuid, kes on silma paistnud loominguga kunsti või kirjanduse vallas või panusega kunsti ja kirjanduse edendamisse Prantsusmaal ja kogu maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles