Eesti kirjanduse päev rahvusraamatukogus on maiuspala kõikidele lugejatele

Raamatuportaal
Copy
Eesti Rahvusraamatukogu kultuurinõunik ja emakeelepäeva päevajuht Karl Martin Sinijärv.
Eesti Rahvusraamatukogu kultuurinõunik ja emakeelepäeva päevajuht Karl Martin Sinijärv. Foto: Kuvatõmmis videost

Rahvusraamatukogu pakub Eesti kirjanduse päeval pärastlõunast luuletundi Värske Rõhuga ning avalikku kirjandussaate salvestust koos kirjandusminister Mart Juurega ja kirjaniku Karl Martin Sinijärve juhtimisel.

«Eesti kirjanduse päev rahvusraamatukogus on maiuspala kõikidele kirjandussõpradele, aga kuna meil on A.H. Tammsaare sünniaastapäevale loodud Eesti kirjanduse päev, mis on esmakordselt ka Eesti lipu päev, siis sel päeval pühendume ennekõike Eesti kirjandusele ja kirjanikele,» sõnas peadirektor Janne Andresoo.

«Eesti kirjanduse päev on päris uus asi, eesti kirjandus aga juba päris vana. Saame näha, kuidas nad kokku kõlama hakkavad. Ma ise loodan, et inimesed kasutavad võimalust ja hakatavad hulga häid sündmusi, millest mõned tavakohasteks kujunevad. Et saab vähe olema käsu korras tegutsemist ja rohkem rõõmu kirjandusest. Raamat tahab lugemist, pidu pidamist, keegi kumbagi asja teise eest ära ei tee. Lipp vardasse, vaim välkuma!» ütles kirjanik Karl Martin Sinijärv.

Rahvusraamatukogu Eesti kirjanduse päeva programm algab vahetult peale maja avamist kell 10.15, kuid peamised sündmused leiavad aset alates kella 15.00-st, mil alustab tööd laste ja noorte välkraamatukogu ning kella 16.00-st astuvad publiku ette tunnise luulekavaga Värske Rõhu 6 autorit: Triin Ugandi, Talvike Mändla, Andreas Kübar, mortimer, Elisabeth Heinsalu, Reijo Roos.

Eesti kirjanduse päeva lõppakordiks saab silmapaistva kirjanduse tutvustamine. Kell 18.00 alustatakse RaRa kirjandussaate «RäRa: räägime raamatutest» avaliku salvestusega.

Vestlussaates võetakse ette luuleantoloogia «Armastuse planeet» ja Jonathan Littelli «Eumeniidid», Robert Galbraithi «Tintmust süda» ja vähemalt üks üllatusraamat, mis selgub kohapeal.

Vaata lähemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles