Narva raudteejaamas avatakse eesti kirjanduse päeval reisiraamatukogu

Raamatuportaal
Copy
Reisiraamatukogu Vanasadama A-terminalis.
Reisiraamatukogu Vanasadama A-terminalis. Foto: Aron Urb

Esmaspäeval, 30. jaanuaril kell 11 avatakse Narva raudteejaamas eesti kirjanduse päeva puhul reisiraamatukogu. Raamaturiiuli sisu hakkab kureerima Narva Keskraamatukogu, esimesed teosed toovad riiulisse ka kultuuriminister, haridus- ja teadusminister ning Eesti Raudtee ja Integratsiooni Sihtasutuse esindajad.

Narva Keskraamatukogu juhi Maritsa Orti sõnul on reisiraamatukogu avamisel valikus ligi 100 raamatut, mille seas on nii eesti autorite eestikeelseid kui ka vene keelde tõlgitud teoseid. «Eesti kirjandusteostega reisiraamatukogu avamine aitab anda eesti kirjanduse päevale erilise tähenduse. Samuti tähistame sellega Anton Hansen Tammsaare 145. sünniaastapäeva. Raamat on parim kaaslane, kelle seltsis reisida, rääkis ta.

«Eesti kirjanduse päev on tunnustus eesti kirjanduse mitmekülgsusele ning meie kirjanike tänuväärsele tööle. Lugemine rikastab sõnavara ja aitab mõtestada ümbritsevat maailma. Loodan, et Narva raudteejaama reisiraamatukogust leiab iga huviline endale teele saatjaks midagi meelepärast eesti kirjandusvaramust,» ütles kultuuriminister Piret Hartman.

«On tähendusrikas, et Narvas avatakse eesti kirjanduse päeva puhul reisiraamatukogu – sest eks ole ju kirjandus inimeste ja põlvkondade ühendaja, hõlmates kogu rahvast, sõltumata vanusest või emakeelest,» tõdeb minister Tõnis Lukas ja loodab, et eestikeelse kirjavara kättesaadavuse laiendamine aitab ka edendada narvalaste eesti keele oskust.

«Raudteel on Eesti kultuuripärandis alati olnud oma kindel roll, seega meil on hea meel, et avame just Narva jaamas täiesti uue reisiraamatukogu. See on jälle üks hea näide koostööst kultuuri edendamiseks ning aitab kindlasti kaasa ka sellele, et rongiga reisimist aina mugavamaks muuta,» kommenteeris AS Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Zimmermann.

Alates käesolevast aastast on 30. jaanuar riiklikus tähtpäevade kalendris eesti kirjanduse päev, mis on ka lipupäev. Lisainfot eesti kirjanduse päeva ja toimuvate sündmuste kohta leiab Kultuuriministeeriumi kodulehelt ning eesti kirjanduse päeva Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles