Kardioloog annab uues raamatus juhtnööre elustiiliks, mis aitab ennetada südamehaiguseid

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Ilmunud on dr Boon Limi käsiraamat «Hoia oma südant», mille tõlkis eesti keelde Pilleke Laarmann.

Sõltumata sellest, kas sind teeb murelikus kõrge vererõhk, kolesteroolitase, südameinfarkti või insuldioht, on oluline teada, kuidas see elu jooksul keskmiselt ligi kolm miljardit lööki tegev organ töötab ning millised on elustiili valikud, mis seda keskmist oluliselt pärsivad.

«Ideaalses maailmas oleksin ma töötu, sest üldsus on omaks võtnud elustiili, mis hoiab 90% juhtudest südame tervena,» ütleb raamatu «Hoia oma südant» autor, kardioloog Boon Lim. Kurb tegelikkus on aga see, et doktori tööpäevad on pikad ja pingelised, kuna liigagi paljudel süda jukerdab.

Tegu on keeruka organiga ning kõik, mida teeme selle töö lihtsustamiseks, parandab südame funktsioneerimist. Dr Lim ei jaga raamatus konkreetseid nõuandeid ravimite ega kirurgiliste tehnikate kohta, küll aga keskendub ta südamehaigustele, mida on võimalik elustiili muutmisega ennetada.

Lugeja saab raamatust teada, kuidas süda töötab, mis on talle raske ja mida ta vajab optimaalseks toimimiseks; mis võib südamega valesti minna ja kuidas seda teatud ravimeetoditega parandada; milliseid muudatusi elustiilis teha, et südant tervena hoida ja meditsiinilise ravi korral selle tõhusust suurendada.

«Hoia oma südant» on tänuväärt abimees ka neile, keda on mure südame tervise pärast viinud perearsti või kardioloogi juurde. Dr Lim aitab kaardistada erinevaid ravivõimalusi, mida doktoriga arutada ning lahti kodeerida mõisted ning protsessid, mis on segaseks jäänud.

Dr Lim töötab konsulteeriva kardioloogina Imperial College London and Hammersmith Hopsitalis, mis on üks suurimaid südamehaigustele spetsialiseerunud tervishoiuasutusi Londonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles