KIRJANDUS KÄTTESAADAVAKS! ⟩ Järgmisest nädalast saab sõltumata asukohast laenutada audio- ja e-raamatuid

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Teisipäeval, 14. veebruaril kell 11.00 käivitub MIRKO platvormil e-väljaannete laenutus, mis teeb raamatud loetavaks ja kuulatavaks sõltumata asukohast ja internetist. 

E-raamatud on eestlastele olnud kättesaadavad juba mõnda aega, aga vaid üksikutest raamatukogudest ja kindla piirkonna inimestele. 14. veebruaril avatav e-väljaannete laenutus teeb need tasuta kättesaadavaks kõigile Eesti isikukoodi omavatele inimestele sõltumata nende elukohast.

MIRKO platvormil avatud e-väljaannete laenutus võimaldab nii veebikeskkonnas kui äpis lugeda e-raamatuid ja perioodikat. Kuulata saab ka audioraamatutuid. Kui kasutada äppi MIRKO, saab teoseid lugeda või kuulata ilma võrguühenduseta.

Kokku on teoseid avamispäeval veidi üle 3000. Kirjanduse valimisel on arvestatud raamatusõprade lugemiseelistustega ning koolide soovitusliku kirjandusega. Laenutuses on näiteks ligi 400 vabakasutusega kirjandusteost, mille hulgas on palju soovituslikku kirjandust.

E-väljaannete laenutuses on kõige enam ilukirjanduslikke teoseid, mille osakaal on keskeltläbi 60%. Muu on teatme,-aime,-tarbe ja teaduskirjandus.

E-väljaannete laenutus on üks osa üleriigilisest Minu Raamatukogu (MIRKO) platvormteenusest, kus 2022. aasta septembris avati raamatuid pakiautomaati või kulleriga koju tellimise võimalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles