Raamatukogule tagastati 57 aastat tagasi laenutatud teos

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Lesley Harrison tagastas 1966.  aastal laenutatud raamatu
Lesley Harrison tagastas 1966. aastal laenutatud raamatu Foto: North Tyneside Council / SWNS/Scanpix

70-aastane britt Leslie tagastas raamatukokku saksa keele õpiku. Kurioosne on see, et aprillis oleks saanud tagastamistähtajast 57 aastat. 

Naist oleks nii pika viivitamise eest pidanud ootama 2400 euro suurune rahatrahv, kuid raamatukogu otsustas eelmise aasta lõpus hilja tagastatud raamatute eest viivist enam mitte võtta. 

«Teadsin, et pole raamatut tagasi toonud ja vanematekodust välja kolides arvasin, et ei jaksa seda trahvi endale lubada, nii et see jäigi mulle sahtlisse. Kolisin ning rändasin palju ringi ja see tuli minuga alati kaasa.»

Harrison oli 14-aastane, kui raamatu Whitley Bay raamatukogust 1966. aasta aprillis laenutas. Ta mäletab, et õppis saksa keelt vaid mõni kuu enne Inglismaa kuulsat maailmameistrivõistluste finaalturniiri võitu Lääne-Saksamaa üle 1966. aasta juulis.

North Tyneside kaotas hilinenud tasud alates detsembrist, lootuses, et see julgustaks rohkem inimesi külastama oma raamatukogusid, et vaadata uusi raamatuid ja tagastada need teosed, mis viiviste tõttu on koju seisma jäänud. Leslie sai raamatukogult tänutäheks ka spordikeskuse kinkekaardi, kui kõige pikemalt viivitanud lugeja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles