PILK PEALE! 8 valet ja ebakõla prints Harry raamatust

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Prints Harry elulooraamat Spare
Prints Harry elulooraamat Spare Foto: Shutterstock

Prints Harry teos «Spare» on raamatumüügi tipus ja tekitanud palju paksu verd, piinlikke hetki, paljastusi ja kahtluseid. Aga kõik nende kaante vahel pole sulatõsi. 

1. Meghan ostis oma isale Air New Zealandi kaudu lennukipileti

Üks esimesi Spare'i ebakõlasid on see, kus Harry väitel ostis Meghan oma isale Thomas Markle'ile Air New Zealandi esimese klassi lennupileti, et sõita neile Mehhikost Ühendkuningriiki külla.

Air Zealand lükkas selle väite leebelt ümber, sest neil pole esimest klassi, ainult turistiklass ning neil pole olnud kunagi lendu marsruudil Mehhiko-Ühendkuningriik. 

2. Kus oli Harry, kui kuninganna ema suri? 

Märkimisväärne ebakõla on Harry kirjeldus sellest, kus ta oli hetkel, kui sai teada oma vanavanaema surmast. Tema väitel oli ta Etonis oma toas, kui selle telefonikõne sai. Kuid uudistes, mis 2002. aasta märtsis kuninganna ema surmast teatas, näitas, et Harry oli hoopis koos oma venna ja isaga Šveitsis suusapuhkusel. Sellest on meedias ka fotodele jäädvustatud tõendeid. 

3. Harry väidab, et kuningas Henry VI on tema vanavanaisa

Prints püüab lugejatele edasi anda kuningapere ajalugu, kuid eksib selles ise tugevalt. 

Ta väidab, et tema vanavanaisa Henry VI asutas Etoni kolledži, keskkooli, kus tema ja William teismelisena õppisid. Tõepoolest - kooli see mees asutas, kuid Harry vanavanaisa ta ei ole. 

Henry VI-l oli üks laps, Walesi prints Edward, kes suri 17-aastaselt. Edward ise sai lahingus surma. Seega kuidas saab Henry VI olla Harryga kuidagi seotud, kui tema ainus laps suri?

4. Diana kinkis Harry 13. sünnipäevaks Xboxi

Üks väidetest oli see, et ema Diana kinkis enne oma surma Harryle Xboxi. Vale on see seetõttu, et nimetatud mängukonsool saabus turule alles neli aastat pärast printsess Diana surma. Võimalik, et Harry pidas silmas Playstationit, mis tuli Euroopas müügile 1995. aasta septembris. Harry on öelnud, et tal on probleeme mäluga, nii et see võib olla põhjus, miks ta arvas, et see on Xbox.

5. Harry ei olnud Williami ja Catherine´i pulmas isamees 

Williami ja Catherine'i pulm
Williami ja Catherine'i pulm Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix

Harry sõnul ei olnud tema venna pulmas isamees vaid lükkab selle ülesande tagantjärele kahe Williami sõbra õlule. «Ma ei pidanud nende pulmas isegi kõnet». Hei - pidas küll. Sellest on ta ka ise varasemalt rääkinud, et tema kunagine tüdruksõber aitas seda olulist kõnet viimistleda, võttes sealt välja seksistliku märkuse Catherine'i jalgade kohta. 

6. Charles ja Camilla paljastasid prints Williami armuafääri

Ei, seda ei teinud Charles ja Camilla. Kõlaka laskis eetrisse hoopis Meghaniga seotud Giles Coren. Harry püüab ilmselt Meghani süüd kõrvale juhtida, süüdistades kahte inimest, kellel oli kõige rohkem kaotada: Charles ja Camilla.

7. Archie sünniga seotud vastuolud 

Tekkis draama, kui Harry andis teada Meghani sünnitama minekuks. Juba kaks tundi pärast seda läks Meghan haiglast koju. Ükski arst ei laseks äsja raske sünnituse üle elanud naist kahe tunni pärast beebiga koju. 

Peategelane Archie ema Meghani süles 
Peategelane Archie ema Meghani süles Foto: Chris Allerton / copyright SussexRoyal/Scanpix

Lisaks pajatas Harry, et Meghanile pakuti haiglas sünnitades vürtsist Mehhiko toitu. Kuid enne sünnitust tulevastele emadele süüa ei pakuta. 

8. Kaklus Williamiga ja purunenud koerakausid 

Harry väidab, et William ründas teda 2019. aastal Nottingham Cottage'i köögis ja ta kukkus seetõttu koerakausile otsa, mis purunes. Selles loos on kaks kahtlast kohta. Esimene on see, et Harry ja Meghan ei elanud 2019. aastal Nottingham Cottage'is. Nad elasid sel ajal Frogmore Cottage'is.

Lisaks on meedias olemas fotod enne väidetavat kaklust ja sellel on koera kausid roostevabast terasest ehk siis purunemiskindlad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles