Juhan Aare sünniaastapäevaks valmis raamat ja dokumentaalfilm

Raamatuportaal
Copy
Juhan Aare.
Juhan Aare. Foto: Marianne Loorents

Ajakirjaniku ning tele- ja filmimehe Juhan Aare 75. sünniaastapäevaks valmis temast raamat ja dokumentaalfilm.

Ajakirjaniku juubeliks ilmus Juhani abikaasa Anu Transtok-Aare kirjastamisel ja Ivo Pilve toimetamisel Juhan Aare viimane kirjatöö, biograafiline teos «Kuldaeg». Raamat vaatab tagasi Juhan Aare elule, tööle, armastusele ja lastele.

Juhan Aare, «Kuldaeg».
Juhan Aare, «Kuldaeg». Foto: Raamat

Ka Eesti Televisioon tähistab oma kauaaegse saatejuhi juubelit – 20. veebruaril kell 20 esilinastub uus dokumentaalfilm «Juhan Aare Kuldaeg», mille autor on Juhan Aare kolleeg ja mitmete filmide režissöör Toomas Lepp.

«On õnn, kui tööaega, mida sa teed, võib nimetada kuldajaks. Meie teleguru Hagi Šein ütleb filmis, et saated «Panda», «Mõtleme veel» ja ka teiste kolleegide tööd ETV-s 1980. aastatel «oli meie kuldaeg, kus ajakirjandus mõjutas ühiskonda nii, et õnnestus see kõik ära muuta»,» rääkis Lepp.

Saade «Panda» avas inimeste silmad ning esimene fosforiidisõda lõppes tänu rahva aktiivsusele NSV Liidu kaotusega. See oli Eesti taasvabariigi kuldne algus.

Kuldselt lõppes ka Juhan Aare saadikuaeg Moskvas 1991. aastal. Eesti delegatsioon avalikustas MRP lepingu ja Juhan Aare jäädvustas need sündmused Kremlis ka oma kaameraga.

20. veebruaril oleks Juhan Aare tähistanud 75. sünnipäeva. Juhan Aare oli ajakirjanik, tele- ja filmimees ning vanem põlvkond tunneb teda kui fosforiidisõja kangelast, kes ei väsinud võitlemast puhta vee ja looduse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles