Maarja Undusk pälvis tunnustuse Ellen Niidu monograafia eest

Raamatuportaal
Copy
Maarja Undusk, «Ellen Niit. Heleda mõtte laast».
Maarja Undusk, «Ellen Niit. Heleda mõtte laast». Foto: Raamat

14. veebruaril andis Tammsaare ja Vilde Sõprade Selts välja Klassiku sõbra laureaadi tiitli kirjanikule ja kunstnikule Maarja Unduskile.

Tammsaare ja Vilde Sõprade Selts andis tänavu sõbrapäeval oma traditsioonilise Klassiku sõbra tiitli Maarja Unduskile, kes avaldas läinud aastal mahuka monograafia «Ellen Niit. Heleda mõtte laast».

Maarja Undusk on luuletaja Ellen Niidu (1928-2016) tütar, oma ema elu ja loomingu jäädvustamisel on ta kasutanud nii isiklikke mälestusi, perekonnaarhiivi kui ka muid allikmaterjale. Tulemuseks on rikkalik teos, milles on esiplaanil Ellen Niidu tundlik ja elujulge isik, kelle loomingulised taotlused ja saavutused trotsivad võõrvõimust ahistatud ajastut ja selle piire.

Arvukas isikute galerii, kust mõistagi ei puudu ka autori isa Jaan Kross, muudab raamatu eluküllaseks dokumentaalromaaniks. Teose edu lugejate seas kinnitab omalt poolt tõsiasja, et Maarja Undusk on astunud ainulaadselt silmapaistva sammu eesti kirjandusloo uurimise teel.

Klassiku sõbra tiitliga pärjatakse iga aasta ühte inimest, kes on oma tegevusega silmapaistvalt edendanud eesti kirjandusklassika tundmist ja populariseerimist.

Senised Klassiku sõbrad on olnud kirjandusteadlane Rutt Hinrikus (2016), lavastaja Heidi Sarapuu (2017), tõlkija ja kirjandusteadlane Juhani Salokannel (2018), teatrilavastaja Elmo Nüganen (2019), filmirežissöör Tanel Toom (2020), kirjanik Urmas Vadi (2021) ja tõlkija Danutė Giraitė (2022).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles