ANNA HOOOGU Uus raamat pakub tuge olukordades, mis võivad lapsele hirmsad tunduda

Raamatuportaal
Copy
Liisi Saar, «Väike Tormi». Illustreerinud Mai Torim.
Liisi Saar, «Väike Tormi». Illustreerinud Mai Torim. Foto: Erakogu

Eluline ja õpetlik ning samas lõbus ja naerma ajav lasteraamat «Väike Tormi» ootab Hooandja veebilehel heade inimeste tuge, et juba sel kevadel poelettidele ning väikeste lugejate kodudesse jõuda.

Raamat räägib ühe väikese poisi igapäevastest toimetustest läbi tema enda silmade. «Nagu lapsed ikka, avastab ka Tormi maailma ning teeb paljusid asju elus esimest korda. Nii võib raamatust leida jutud sellest, kuidas ta läheb esimest korda lasteaeda, käib isaga hambaarsti juures, korjab emaga metsas seeni, käib perega pildistamas ja teeb palju muud huvitavat. Lood pakuvad lastele rohkesti äratundmisrõõmu ning veidike julgustust olukordades, mis muidu võivad esmapilgul uued ja hirmutavad tunduda,» kirjeldab lugude autor Liis Saar.

Peagi valmivas raamatus saab olema 112 lehekülge ning kümme paraja pikkusega elulist ja õpetlikku lugu, mis on mõeldud kas väiksemale lapsele ettelugemiseks või suuremale lapsele lugemisoskuse harjutamiseks. Oma rõõmsate ja värviküllaste illustratsioonide poolest sobib raamat vaatamiseks juba ka sellises vanuses lapsele, kes lugu veel lõpuni kuulata ei jaksa. Lasteraamat «Väike Tormi» on sobilik Montessori kasvastuspedagoogika austajatele.

Raamatu ilmumist on kõigil soovijatel võimalik toetada Hooandja lehel. 

Projekti õnnestumise korral ilmub raamat juba 2023. aasta aprillis-mais ning kõigile projekti toetajatele on ette nähtud ka kingitused.

Raamatu autor Liis Saar on kolme lapse ema, keda on kirjutamine paelunud juba lapsepõlvest. Lasteraamatu kirjutamisele andsid tõuke tema enda lapsed, kes oma naljakate, lõbusate ja vahel ka hulluks ajavate tegevustega lugudeks üksjagu ainest pakkusid. Liis on eelnevalt välja andnud käsiraamatu «Graafilise disaini näpunäiteid. Abiks algajale kujundajale» (2021).

Raamatu illustraator Mai Torim on töötanud 12 aastat koolis võõrkeele õpetajana ja tõlkinud hulganisti laste-, eneseabi- ja ilukirjandust. Mai on eelnevalt välja andnud raamatu «Tüdruk, kes kukkus kaevu» (2017).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles