11 aastat tagasi avaldatud romaan sai alles nüüd ootamatul kombel kuulsaks

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lloyd Devereux Richardsil kulus romaani «Stone Maidens» («Kivist neiud» - toim.) kirjutamiseks 14 aastat, kuid pärast suure projekti avaldamist ei saatnud tema kirjutist suur edu. Populaarsuse kasvatamine võttis väga kaua aega ja nüüd, 11 aastat pärast tema raamatu avaldamist, on see teos Amazoni krimikirjanduse žanri edetabelis esimesel kohal – ja seda kõike tänu tema tütrele, vahendab NBC News

Vaid mõned nädalad tagasi postitas Richardsi tütar Marguerite Richards TikToki video, milles ta tutvustas maailmale oma isa ja tema kirjutatud raamatut. Mehe romaani müük oli täielikult seisma jäänud ning tütar lootis, et sotsiaalmeedia võib aidata tema isa vähemalt nii palju, et paar inimest tema raamatut ostaks.

Postitatud video sai aga nii kuulsaks, et seda poleks kirjaniku tütar suutnud uneski näha. Nüüdseks on videot vaadatud üle 47 miljoni korra ning üsna ruttu sai Lloyd Richardsi teos Amazoni bestselleriks.

Kui mehe käest küsiti, mis tunne on olla eduka romaani autor ja paljude lugejate suur lemmik, sõnas Richards, et see on väga võimas tunne. Mees rääkis, et on kõigile inimestele väga tänulik ning kõige rohkem tänab ta oma tütart, kes oma toetust niivõrd suurel viisil näitas.

Kirjaniku tütar ütles, et ta kasvas üles isa kirjutamist vaadates ning teab, kui palju aega isa oma kirjutistesse on pühendanud. Ta rääkis, et tema lapsepõlves oli üsna tavaline, et isa töötas terve päeva, tuli siis koju, sõi perega õhtust ja hakkas siis taas kirjutama.

Kui mehe romaan lõpuks avaldati, olid kõik pereliikmed väga põnevil ja uhked, kuid järgmise 11 aasta jooksul ostsid mehe teost vaid mõned inimesed. Siiski ei muutnud see mehe suhtumist ning positiivne kirjanik jätkas kirjutamist.

Kui tüdruku isa juba oma romaani teise osa lõpetas, murdis see tütre südame, sest ta teadis, et isa on valmis avaldama oma uut raamatut, kuid keegi polnud veel isegi tema esimest raamatut lugenud. Siis otsustaski Marguerite Richards ohjad enda kätte võtta ja sotsiaalmeedia poole pöörduda.

Tegelikult tütar ei oodanud, et video kuulsaks saab, ta soovis vaid isa raamatule mõnda lugejat juurde meelitada. Isa ei teadnud, et tütar sellise asjaga tegeleb ning kui tütre tegu päevavalgele tuli, oli mees sõnatu.

Mees tunnistas, et ülevoolav positiivne tagasiside on talle väga hästi mõjunud ja nüüd kirjutab ta uusi raamatuid veel suurema rõõmuga. Ta lisas ka, et ta ei teadnud, et noored tahavad nii väga lugeda ja just tema raamatut kätte võtta. Tema arvates on maailm väga heas seisus, kui nii palju noori ikka veel raamatutest huvituvad.

@stonemaidens It’s a beautifully written thriller on Amazon 🥹❤️ #stonemaidens #booktok #authorsoftiktok #thrillerbooks #books ♬ original sound - e
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles