J. K. Rowling väidab, et tema vägivaldne eksabikaasa takistas raamatute kirjutamist

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
J. K. Rowling.
J. K. Rowling. Foto: Joel C Ryan/AP

Enne suurt ülemaailmset kuulsust töötas Harry Potteri raamatute autor J. K. Rowling oma Portugali kodus sarja esimese raamatu kallal. Armastatud raamatute esimese osa kirjutamise juures viibis ka naise eksabikaasa Jorge Arantes, kes naise sõnul raamatu kirjutamist vägivaldselt takistas, vahendab Express

Autor abiellus telereporterina töötava Arantesega 1992. aastal. Paar sai ka tütre, kellele pandi nimeks Jessica, kuid nende abielu kestis vaid aasta. Rowlingu sõnul oli kooselu mehega väga vägivaldne ja kontrolliv.

Uues taskuhäälingusaates «The Witch Trials of JK Rowling» («J. K. Rowlingu nõiaprotsessid» - toim.) väitis J. K. Rowling, et Arantes hoidis tema raamatu «Harry Potter ja tarkade kivi» käsikirja agressiivselt enda käes, et naine teda maha ei jätaks. Mees on ka varem intervjuudes tunnistanud, et on ühe korra naist vägivaldselt rünnanud ja andis talle kõva laksu.

57-aastane kirjanik rääkis, et iga kord kui ta koju tuli, otsis mees tema käekoti läbi. Naine sõnas, et tal polnud ka oma koduvõtit ning ta pidi pidevalt käituma nii, nagu ta ei jätaks meest mitte kunagi maha. Ta süüdistab oma eksmeest ka selles, et ühel hetkel võttis ta Harry Potteri esimese raamatu käsikirja endale ja peitis selle ära. Naise arvates oli see tema kiusamiseks, sest mees teadis kui palju teos kirjanikule tähendab.

J. K. Rowling ütles, et kui ta mõistis, et peab mehe juurest siiski lahkuma, võttis ta iga päev paar lehte käsikirjast tööle kaasa, et mees käsikirja kadumist ei märkaks. Ta meenutas, et paljundas kõik tööle kaasa võetud lehed, sest ta kahtlustas et Arantes põletab käsikirja ära. Naine sõnas, et ainus asi, mis oli talle sel hetkel veel olulisem kui käsikiri, oli tema tütar, kuid teda sai ta võimalikult hästi kaitsta, sest ta polnud siis veel sündinud.

Jorge Arantes on naise süüdistustele ka vastanud ning ütles Daily Mailile, et ta ei tea miks J. K. Rowling just nüüd selle teemaga päevavalgele tuli. Ta on naise avaldustest väga üllatunud ja ta eitab, et midagi sellist kunagi on juhtunud. Mehe sõnul ei ole üldse loogiline, et ta midagi sellist oleks pidanud tegema.

Arantes väidab hoopis, et aitas oma eksnaisel Harry Potteri esimest raamatut kirjutada. Ta lisas, et kui naine raamatut kirjutas, osales ta aktiivselt selles protsessis ja naine luges talle tihti kirjutatud osi ette. Mees tunnistab, et esimene raamat oli väga põnev ja imeliselt hästi kirjutatud. Projekt meeldis Arantesele väga, sest just kirg lastekirjanduse vastu oli see, mis teda ja J. K. Rowlingut ühendas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles