«Ööülikooli» toimetaja Jaan Tootsen: Fred Jüssi on avanud meie silmad ja kõrvad

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Jaan Tootsen.
Jaan Tootsen. Foto: Liis Treimann

Veebruaris selgusid Apollo rahvahääletusel eesti autorite parimad raamatud. Palusime kõigil tiitli võitnud kirjanikel vastata seitsmele küsimusele, et lugeja oma lemmikautoritega paremini tuttavaks saaks. Kolmandana saab sõna Jaan Tootsen, kes koos Fred Jüssiga pälvisid teose «Olemise mõnu» eest Apollo 2022. aasta parima ilukirjandusteose auhinna.

Fred Jüssi on põhjalik – haruldane linnuke meie pealiskaudsuse ajastul. Ta on võtnud aega elu märkamiseks ja süvenemiseks. Fred on vaatleja, ta on vahendaja. Olles looduse ja kultuuri ristteel on ta aidanud meil näha maailma ilu. Ja elu on mõnus, kui saad vahepeal visata pikali ja vaadelda rändavaid pilvi.

Need väärtused, mida Fred Jüssi endas kannab, on aja jooksul muutunud aina olulisemateks. Või on ta oma tundlike antennidega muust maailmast alati sammuke ees olnud? Paljud tema varem välja öeldud mõtted on tõeliselt tähendusrikkaks küpsenud just meie ajas.

Raamat sisaldab Fred Jüssi Ööülikooli loenguid ja spetsiaalselt selle raamatu jaoks tehtud vestlust Jaan Tootseniga autori kujunemisloost ja mõttemaastikest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles