Rahvusraamatukogu tähistab Valter Ojakääru 100. sünniaastapäeva bibliograafia ja kontserdiga

Raamatuportaal
Copy
Valter Ojakäär.
Valter Ojakäär. Foto: Urmas Luik

Reedel, 10. märtsil toimub Eesti Rahvusraamatukogu väikeses majas armastatud muusiku, helilooja ja muusikajaloo talletaja Valter Ojakääru 100. sünniaastapäeva tähistamine koos mahuka bibliograafia esitluse ning Jana Küti ja Robert Rebase kontserdiga Ojakääru loomingu radadel.

«Minu jaoks oli bibliograafia koostamine esmakordne kogemus, mistõttu tunnen eriti suurt vastutust lõpptulemuse pärast. See oli väga huvitav ja silmiavardav teekond, mis andis võimaluse heita pilk Valter Ojakääru mitmekülgsele loomingule ja eluteele,» kõneles bibliograafia koostaja ja kujundaja Inge Kullamaa.

Bibliograafia sisaldab aastatel 1941–2022 ilmunud artikleid, teoseid, kus Valter Ojakäär on koostaja, juhendaja, eessõna ja raamatute autori rollis ning kõige mahukam osa kuulub loomulikult Valter Ojakääru heliloomingule. Omaette on esitatud loend Ojakääru loomingut sisaldavatest helikandajest ja nootidest.

Bibliograafia lõpus on heliteoste pealkirjade register. Bibliograafia eessõnad on kirjutanud pianist, džässiajaloo uurija ja õppejõud Tiit Lauk ning kirjanik Leelo Tungal. Bibliograafia asub digitaalarhiivis DIGAR ja on kõigile huvilistele vabalt kättesaadav siin.

Paarisaja leheküljeline digitaalne bibliograafia tuleb esitlusele koos kontserdiga 10. märtsil algusega kell 16.00 Eesti Rahvusraamatukogu väikeses majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles