Ilmub virtuaalse assistendi käsiraamat «Ma ei tea, aga ma uurin välja»

Raamatuportaal
Copy
Liina Ostumaa.
Liina Ostumaa. Foto: Anna Volmer

Liina Ostumaa on Eesti esimene virtuaalsete assistentide mentor ja koolitaja. Ta selgitab, et virtuaalne assistent on kaugtööna arvutis ja peamiselt virtuaalkanalites töötav ning suhtlev abiline teisel pool ekraani. Sekretar.ee ja CV Keskuse andmetel on oli virtuaalse assistendi ametikoht 2022. aasta 2. kvartalis kõige populaarsem ametikoht Eestis. Tema käsiraamat «Ma ei tea, aga ma uurin välja» aitab seda ametit kiirelt ja targalt alustada.

Kes on virtuaalne assistent ning miks ta on ettevõtjatele vajalik?

Virtuaalne assistent (VA) on nagu assistent või sekretär kontoris, kuid selle vahega, et ta osutab oma teenust kaugtööna. VA tegutseb enamasti ettevõtjana, pakub teenust arve ja tunnitasu arvestuse alusel, teenindades sel viisil mitmeid kliente, mitte ei tööta ühe kindla tööandja juures. Virtuaalne assistent hoolitseb ning vastutab ise oma töökoha, töötingimuste ja töövahendite eest.

Miks valida virtuaalse assistendi ametikoht

  • Paindlikkus – tööaeg ei ole kohustatud ja piiratud 8:00 – 17:00, vaid sobiv graafik ja töökoormus on võimalik kujundada ise

  • Asukohavabadus – töö tegemiseks on vajalik vaid internet ja arvuti, mis tähendab, et sa ei pea kodust lahkuma või isegi Eestis asuma.

  • Mitmekesine ja rõõmu pakkuv töö – ametikoht ei ole piiratud mõne konkreetse valdkonnaga, vaid võimalik on töötada erinevate ettevõtete. Parim tunne on rõõm, kui saad kellelegi abiks olla.

Samm-sammuline juhend, et alustada virtuaalse assistendina

Raamatu eesmärk on välja selgitada, kas ettevõtlusega alustamine on sinu jaoks sobiv ning kuidas alustada ettevõtjana virtuaalse assistendi valdkonnas. Kui jah, annab see samm-sammulise juhendi, et alustada omaenda virtuaalse assistendi teenust pakkuva ettevõttega.

«See on praktiline tööraamat, mis ei ole mõeldud ainult lugemiseks, vaid päriselt rakendamiseks. Jooni värviliseks, tee märkmeid, vasta küsimustele ja loe ikka ja jälle uuesti üle. Võta seda kui mentorit ja tuge sinu teekonnal edukaks virtuaalseks assistendiks,» selgitab Ostumaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles