Poksija Sigrid Kapanen soovitab 3 raamatut, mis aitavad end vaimselt tugevaks treenida

Raamatuportaal
Copy
Sigrid Kapanen.
Sigrid Kapanen. Foto: Elmo Riig

Kuu aja jooksul kolm Eesti meistritiitlit võitnud Sigrid Kapanen ütleb, et lisaks füüsilisele on poksija jaoks oluline ka vaimne ettevalmistus. 

«Kui vaimne pool pole valmis, siis pole tegelikult üldse valmis. Pea peab olema selge ja tuleb rahulikuks jääda,» selgitab ta. 18. märtsil on teda ootamas ees Eesti üks suurimaid võitlusspordi sündmusi The League. Sigrid jagab kolme raamatusoovitust, mis aitavad tal oma vaimu ette valmistada.

Jay Shetty, «Mõtle nagu munk».
Jay Shetty, «Mõtle nagu munk». Foto: Raamat

«Mõtle nagu munk» Jay Shetty

Raamatu kirjanik on endine munk, kes kirjutas raamatu, et teised inimesed saavutaksid ka munga mõtlemise, või vähemalt saavad nende mõtteviisist aru. Raamat peamisel räägib kuidas igapäeva olukordadega toime tulla, kuidas elada paremat elu ja leida enda sisemine rahu. Raamatus on erinevad harjutused, mida saab iga inimene enda igapäevasesse rutiini tuua, nagu näiteks hingamisharjutused, alustada iga päeva positiivsete lausetega ja enda kiitmisega ning neid on paljugi veel.

Sigridile jäi raamatust kõige paremini meelde see, et asjad juhtuvad põhjusega ning ei saa midagi teha kui see tuleb, aga saab seda kontrollida, kuidas sellele reageerid ning tuleb lihtsalt edasi minna eluga ja mitte üle mõelda. «Üleüldse pärast seda raamatu lugemist ma hakkasin veidi teistmoodi mõtlema ja nägema,» nendib ta.

«Lugu mungast, kes nüüd maha oma Ferrari» Robin S. Sharma

Raamat räägib juristist, kellel on elus kõik olemas: raha, suur kodu ning isegi Ferrari, kuid ta on õnnetu ning ületöötanud. Stressist satub mees haiglasse ning ta otsustab kõik oma vara maha müüa ning suunduda mägedesse, kus õppida munkadelt vaimse õnne saavutamist. Hiljem jagab ta oma teadmisi kõigi teistega, et nemad samuti saavutaksid õnneliku elu.

Carol S. Dweck, «Mõtteviis».
Carol S. Dweck, «Mõtteviis». Foto: Raamat

«Raamatust õppetund oli minu jaoks, et vara ei tee õnnelikuks. Raha tuleb ja läheb, kuid inimesel on üks elu ja terve elu ühes kehas, ning kui sa ei hoolitse enda eest, siis tekivadki terviseprobleemid ning väsimus kõigest,» nendib Sigrid.

«Mõtteviis» Carol S. Dweck

Raamatu on kirjutanud psühholoog, kes räägib oma mõtteviisi muutmisest. Ta toob hästi palju näiteid kinnistest mõtteviisiga inimestest ja avatud mõtteviisiga inimestest. Raamatust leiab erinevate olukordadega toimetulekutest, näiteks koolis, tööl, suhetes. Lisaks aitab inimestel, kes on töölised, õpilased, sportlased või keegi teine, et kuidas läbi mõtteviisi muutmise edasi areneda ja olla veel parem versioon endast

Sigrid ütleb, et see raamat on tal küll hetkel pooleli, kuid ta on juba palju välja lugenud, et on ise ka kinnise mõtteviisiga mingites olukordades ning harjutab tänu selle raamatule sellest välja tulemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles