Kirjandusmuuseum tähistab emakeelepäeva

BNS
Copy
Larõssa Kossatš-Kvitka (1871–1913) on rohkem tuntud oma kirjandusliku varjunimega Lesja Ukrajinka.
Larõssa Kossatš-Kvitka (1871–1913) on rohkem tuntud oma kirjandusliku varjunimega Lesja Ukrajinka. Foto: Bogomolov.pl/Wikimedia Commons

Kirjandusmuuseum tähistab teisipäeval kell 15 koostöös Eesti Kultuuriseltside Ühendusega emakeelepäeva, mis seekord on pühendatud kahele tähelepanuväärsele, omas kultuuris suure tähtsusega kirjanikule, emakeele ja emakeelse kirjasõna arendajale Lydia Koidulale ja Lesja Ukrajinkale.

Ettekandega esinevad Kristi Metste «Lydia Koidulast ja muusikast» ja Olha Petrovõtš «Lesja Ukrajinka: A Wonder Woman of Ukrainian Literature»; Inna Lisnjak «Lesja and Music».

Näitleja Katrin Pärn esitab Koidula ja Ukrajinka luuletusi ning muusikud Inna Lisnjak ja Helen Kõmmus esitavad poetesside tekstidele loodud laule.

Traditsiooniliselt kuulutatakse emakeelepäeval välja Gustav Suitsu nimelise luulepreemia laureaat. Gustav Suitsu nimelist luulepreemiat annab alates 2004. aastast välja Tartu linn koostöös Tartu Kultuurkapitaliga. Auhinnaga tunnustab Tartu linn luuletajat, kes on eelmisel kalendriaastal avaldanud vähemalt ühe kunstiliselt kõrgetasemelise luulekogu, mis kannab Gustav Suitsu luulele omaseid väärtusi. Preemia annab üle Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakonna esimees Berk Vaher.

Üritust korraldab Eesti Kirjandusmuuseumi Eesti Kultuurilooline Arhiiv koostöös Eesti Kultuuriseltside Ühendusega. Ettevõtmist toetavad Tartu Kultuurkapital ja Eesti Kultuuriseltside Ühendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles