GALERII Aarne Puu tutvustas oma eestikeelseid luuletusi

Raamatuportaal
Copy

15. märtsil tutvustas Aarne Puu Tallinna Kirjanike Maja musta laega saalis oma viimaste aastate jooksul kirjutatud eestikeelseid luuletusi ja valikkogusid «Ma elan ruumis» I–II.

Aarne Puu, «Ma elan ruumis».
Aarne Puu, «Ma elan ruumis». Foto: Raamat

Aarne Puu on sündinud 1948. aaastal Tallinnas, õppinud psühholoogiat ja vene filoloogiat Tartu ülikoolis, lõpetanud Jagiełło ülikooli Krakovis teatriloo erialal. Ta elab Krakovis ja õpetab sealses ülikoolis eesti keelt. On tõlkinud poola keelde Fr. Tuglase, P.-E. Rummo, J. Kaplinski, M. Undi, A. Valtoni ja teiste eesti kirjanike loomingut. Eesti keelde on ta tõlkinud mitmete poola kirjanike teoseid, sealhulgas S. Lemi romaanid «Solaris» ja «Eeden» ja A. Sapkowski «Viimane soov».

Eesti keeles on ilmunud Aarne Puult luulekogud «Ring on nii pikk» (1990), «Kaksikalge» (1997) ja valikkogu «Sajandi väsimus» (2002), poola keeles kogud «Jezioro mojej pamięci» («Minu mälu järv», 1989), «Godziny otwarcia» («Avameelsuse tunnid», 1995), valikkogu «Inny wybór» («Teistsugune valik», 1998), «Kregi pamięci» («Mäluringid», 2007) ja kakskeelse «Proszę posłuchaj / Kuula palun» (2010).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles