Nostradamuse ennustus aastaks 2035: linnu ja külasid tabab kohutav talve­pakane

Foto: Shutterstock
Raamatuportaal
Copy

Eesti keeles ilmus uuesti «Nostradamuse tulevikuennustuste täielik kogu», mis kirjeldab põhjalikult sel sajandil toimunud ja toimuvaid sündmusi, mille hulgas on nii finantskriise ja sõdasid kui ka looduskatastroofe ja epideemiaid. Raamatu autor Mario Reading töötas Nostradamuse kirjapandud katräänide põhjal välja uue meetodi, kus ta vaatleb sadakondadevahelisi suhteid. Reading väidab, et Nostradamus uskus, et asjad on omavahel seotud ja nende ühendusest kerkib esile tõde. Loe raamatust katkendeid!

Kaksiktornide katastroof septembris 2001

Katrään 1/87

Ennosigée, feu du centre de terre,

Fera trembler au tour de Cité Neufve;

Deux grands rochers long temps feront la guerre,

Puis Arethusa rougira nouveau Fleuve.

Maavärin, maa südamest pärinev tuli

raputab Uue Linna torne.

Selle tõttu peavad kaks suurt kaljut pikka võitlust,

kuni Arethusa allikad värvivad jõe jälle veripunaseks.

See on jube ennustus kaksiktornide katastroofi kohta, mis ulatub isegi nii kaugele, et võrrelda kahe kaljusarnase torni võitlust sõjaga «kahe suure kalju», kristluse ja islami vahel. Tornid langevad maa südamest pärit tule mõjul, mis kujutab endast Nostradamuse kujut­lusvõime suurt hüpet, kui tuletada meelde, et plahvatuse katalü­saatoriks, mida rünnakul kasutati, oli naftal põhinev lennukikütus. Teine ebatavaline kokkusattumus seob müüdi Arethusast ja tema legendaarsetest Ellises asuvatest allikatest Ellise saarega – immigran­tide väravaga New Yorki. See on peidetud võti, mille Nostradamus meile jättis ning mis osutab täpselt, millisele New Yorgile ta oma tekstis viitab.

Veel üks vihje katastroofi toimumise asukohale sisaldub esime­ses reas kasutatud prepositsioonis du, mis võib tähendada niihästi kuuluvust kui ka päritolu. Kui kasutame prepositsiooni of, siis tuleb ilmekalt meelde Maailma Kaubanduskeskus. Kuna Nostradamus kasutab väljendit Cité Neufve (Uus Linn), siis seob see katrääni 1/87 kohe meie seeria järgmise katrääniga, mille number on 10/49-2001. Silma torkavad veel teisedki sarnasused; kaljude ja mägede mainimine; vee sümbol ja selle mürgitamine, esimesel korral verega, teisel korral väävliga, ning Arethusa allikad niihästi Ellises kui ka Syracuse’is (mis samuti asub New Yorgi osariigis).

Kokkuvõte: pärast rünnakut New Yorgi kaksiktornidele, kus põhikomponen­diks on lennukikütus, pääseb valla pikk sõda kristluse ja islami vahel.

New Yorgi kaksiktornid 11. septembril 2001.
New Yorgi kaksiktornid 11. septembril 2001. Foto: Patrick Sison/AP/Scanpix

Ühendkuningriigi trooni õigusjärglus aastal 2022

Katrään 6/22

Par fureur faincte d’esmotion divine,

Sera la femme du grand fort violee

Juges voulans damner telle doctrine,

Victime au peuple ignorant imolee.

Teeseldes jumaliku emotsiooni raevu,

tehakse suure juhi abikaasale suurt ülekohut

Kohtunikud tahavad seda hukka mõista

Ülekohtu ohver tuuakse ohvriks rumalatele.

Tulevane kuningas Charles III ja tema abikaasa, endine Camilla Parker Bowles, leiavad end Charlesi ema, kuninganna Elizabeth II surma tõttu olevat silmitsi kriisiga. Selle kriisi kutsub esile anglikaani kirik, mille peaks on traditsiooniliselt monarh. Kirikukogu, keda motiveerib soov ajada oma asju ilma riigipoolse vahelesegamiseta, kutsub esile kriisi, mille aluseks on paari abielu registreerimine tsi­viilkorras. Juriidiliselt pole sel rünnakul mingit alust ja paari kasuks on võimalik leida argumente, aga lihtrahva abil (näiteks kasutades meediat) saab kirikukogu oma tahtmise. Sündmuse toimumise aeg tuleneb järgmisest katräänist (10/22-2022), mis ennustust jätkab.

«Nostradamuse tulevikuennustuste täielik kogu».
«Nostradamuse tulevikuennustuste täielik kogu». Foto: Raamat

Kokkuvõte: kuninganna Elizabeth II surmaga tekib põhiseaduslik kriis. On ole­mas väike võimalus, et Charlesi teise abielu tõttu, mille ta sõlmis endise Camilla Parker Bowlesiga tsiviilkorras, lahutatakse angli­kaani kirik riigist.

Talvine pakane aastal 2035

Kartään 8/35

Dedans l’entrée de Garonne et Baise

Et la forest non loing de Damazan

Du Marsaves gelees, puis gresle et bize

Dordonnois gelle par erreur de Mezan.

Seal, kust pääseb Garonne’i ja Bazasi

ning Damazani lähedal metsas.

Mont-de-Marzan on külmunud, seal on rahe ja põhjatuuled.

Dordogne’is on pakane, kuid selles on süüdi vale koht (Mézin).

Selle suure pakase geograafiline asukoht on täiesti konkreetne, kuid varasemad kommenteerijad pole vist märganud, et Baise on Bazan, Mezan on Mézin ja Marsaves on Mont-de-Marsan. Kõik nimetatud paigad on Garonne’i jõe lõunakaldal Edela-Prantsusmaal, ükstei­sest neljakümne miili pikkuse raadiuse piires, ning et Nostradamus naudib nagu tavaliselt sõnahuumorit, kus Mezan on kenasti vas­tandatud maisoni´le (maja). Dordogne (mis asub kuuskümmend miili põhja pool) on kuulus oma vastiku talveilma poolest, kus isegi -15 °C pole mingi ebatavaline temperatuur. Nostradamus annab siin mõista, et konkreetselt 2035. aasta talvel tekib pakane vales piirkonnas.

Kokkuvõte: Garonne’i lõunakaldal asuvaid linnu ja külasid tabab kohutav talve­pakane. Inimesed ei tea seda oodata. See tabab neid, kusjuures nad on selleks katastroofiliselt halvasti ette valmistatud.

***

Nostradamus.
Nostradamus. Foto: Shutterstock

Nostradamus (kodanikunimega Michel de Nostredame) elas aastatel 1503–1566 Lõuna-Prantsusmaal. Ta õppis Montpellier´ ülikoolis arstiteadust, töötas apteekri ja arstina ning tegeles uute ravimite valmistamisega. Nostradamuse esimene kuulus teos «Sadakonnad» ilmus 1555. aastal, see oli juba tema eluajal sensatsiooniline teos ning pälvis isegi kuninga poolehoiu.

Raamatu «Nostradamuse tulevikuennustuste täielik kogu» autor Mairo Reading (1953–2017) kasvas üles Inglismaal ja oli kirjandusteadlane ja spetsialiseerus Prantsuse ja Saksa kir­jandusele ning selle tõlkimisele. Ta sai tuntuks kui origi­naalne ja teedrajav ekspert kõiges, mis puudutas Nostradamust.

Raamatu on eesti keelde tõlkinud Mare Tammark. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles