Joogaraamat, mis avab jooga sügavamad aspektid

Raamatuportaal
Copy
Mai-Liis Kivistik.
Mai-Liis Kivistik. Foto: Erakogu

Joogaõpetaja Mai-Liis Kivistik soovitab joogahuvilistele OSHO raamatut «Jooga põhiolemus», Tema sõnul on see väärtuslik kõigile, kes on huvitatud jooga sügavamate aspektide uurimisest ja sellest, kuidas see võib aidata meil elada täisväärtuslikumat elu.

Kivistik selgitab, et OSHO toob oma raamatus esile südamega kontaktis elamise ehk meie olemuse sisemise tuumaga ühenduse loomise tähtsust kui võtit tõelise õnne ja elu mõtte saavutamiseks.

Raamat on jagatud kaheks. Esimeses osas käsitletakse jooga põhialuseid, sealhulgas selle ajalugu, filosoofiat ja erinevaid joogapraktika liike. «Mulle isiklikult sümpatiseerib, et OSHO rõhutab joogale tervikliku lähenemise olulisust, mis ei hõlma ainult füüsilisi asendeid (asana), vaid ka hingamisharjutusi, meditatsiooni ja elustiili muutuseid,» märgib Kivistik.

Raamatu teises osas uurib OSHO, kuidas jooga aitab meil ületada erinevaid takistusi, mis ei lase meil kogeda rõõmu ja nautida oma elu täiel rinnal. Ta harutab lahti teemad nagu stress, hirm, viha ja kiindumus ning annab praktilisi nõuandeid, kuidas kasvatada oskust ebavajalikust olukorrast eemalduda ja sisemist rahu hoida.

Kolm mõtet raamatust:

  • Ka tema ütleb, et inimene on heitnud looduse kuskile pimedusse, mis tegelikkuses on meile hoopis tervendavaks jõuks. Tänapäeva inimene ei kuula enam oma loomust, vaid kuulab ühiskonna nõudmiseid. Kontakti omaolekuga on inimene täiesti kaotanud.

  • Veel enam nendib autor, et inimest saab tänu tema ihadele lihtsalt ära kasutada. See aga muutub, siis kui oma ihadest loobuda.

  • Inimene muretseb, sest ta võtab elu kui tööd mitte kui mängu. Mis maailmas muutuks, kui kõik hakkaksid oma elusse loominguga suhtuma ning seda põneva toreda mänguna käsitlema?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles