Prints Andrew plaanib skandaalset autobiograafiat, et Harry raamatuedu üle lüüa

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Prints Andrew
Prints Andrew Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Prints Andrew mõtleb allikate sõnul kõikehõlmava autobiograafia avaldamisele, mis peaks olema nii edukas, et Harrylt ilmunud «Spare» rekordid purunevad.

Väidetavalt peab seksiskandaalidega kimpus olnud hertsog läbirääkimisi USA autori ja intervjueerija Daphne Barakiga, kes on varem töötanud kõrgetasemeliste kuulsuste ja poliitikutega. Näiteks on tema sulest ilmunud Amy Winehouse'i ja Pakistani endise peaministri Benazir Bhutto elulood. 

Väidetavalt tunnevad prints Andrew autobiograafia vastu huvi juba ka kaks kirjastajat. Hertsogi lähedased kirjeldasid Mirrorile prints Andrew raamatut kui «Spare» teist osa, mis oli tema vennapoja plahvatuslik raamat. Harry teos on tekitanud palju paksu verd ja tülisid, aga Andrew ei kavatse krõbeduselt ja pikantsuselt sellele alla jääda. 

Põhja-Ameerikas ja Suurbritannias müüdi Harry elulooraamatut 24 tunniga ligi 1,5 miljonit eksemplari. Seda on tõlgitud kümnetesse keeltesse, see ilmub peatselt ka eesti keeles ning esimeseks aprilliks on planeeritud välja anda terav paroodia. 

Loomulikult on Andrew'l plaanis raamatus üksipulgi lahti võtta oma seotus ja skandaalid multimiljonär Jeffrey Epsteiniga ning pesta end ahistamissüüdistustest puhtaks. 

Allikate sõnul on Andrew'l selge eelis suuremateks paljastusteks, sest oma vanuse tõttu on tal rohkem kogemusi, kontakte ja suuremad teadmised. See oleks ka põnev ülevaade kuninglike perekondade sisekliimast ja nende suhetest.

Raamatutehing oleks Andrew'le majanduslikult väga tulus, sest teadaolevalt ta kuningannalt pärandust ei saanud ning peab hakkama endale ise elatist teenima. 

Hertsog kaotas oma sõjalise auastme ja oli sunnitud kuninglikest kohustustest loobuma 2020. aastal pärast seda, kui temaga seotud skandaalid paleeperekonna mainet raputasid ja kahjustasid. 

Andrew pressibüroo tulevase raamatu kohta kommentaare ei andnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles