ANNA HOOGU ⟩ Mustika lood saavad järje ja koguvad selleks toetust

Raamatuportaal
Copy
Anna Ryazanova illustratsioon valmivale raamatule.
Anna Ryazanova illustratsioon valmivale raamatule. Foto: Małgosia kirjastus

Möödunud aastal Eesti kirjaniku Marge Pärnitsa ja Ukraina kunstniku Anna Ryazanova koostöös ilmunud raamat mustast koerast nimega Mustikas saab järje. Valmiva raamatu nimeks on ««See on minu pall!» hüüdis Mustikas» ning selle trükkimiseks kogutakse raha Hooandjas.

Lasteraamat ««See on minu pall!» hüüdis Mustikas» põhineb tõestisündinud lool, kus must koer Mustikas kohtus ennenägematult okkalise loomaga ning proovis temaga palli mängida.

«Mustikas on tõesti eriliselt inspireeriv loom,» selgitas kirjanik Marge Pärnits loo kirjutamise tagamaid. «Ta teeb kõike erakordselt suure kirega ja näitab maailma vastu üles rõõmsameelset uudishimu. Seepärast ongi tore nii temast lugusid kirjutada kui ka temaga koos neid mõnes raamatukogus või koolis lastele ette lugeda. Mulle tundub, et Mustikas inspireerib ka kunstnik Anna Ryazanovat, sest tema illustratsioonides on näha sedasama Mustika elurõõmu,» lisas Pärnits.

Raamatu sünnile saab hoogu anda ühisrahastusplatvormi Hooandja kaudu

Just nagu eelmise koostöögi puhul, plaanitakse raamat välja anda nii eesti kui ka ukraina keeles. Valmiv raamat on Mustika-lugude sarjas kolmas. Eelmised Mustikast rääkivad lasteraamatud kannavad pealkirju «Mustikas ja maruline jooks» ning «Must kass ja Mustikas».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles