Üle-eestilise laenutusplatvormiga ühines ka Saaremaa keskraamatukogu

Raamatuportaal
Copy
MiRKO e-väljaannete laenutus pakub Eesti elanikele tasuta e-raamatuid, audioraamatuid ja kultuuriajakirju.
MiRKO e-väljaannete laenutus pakub Eesti elanikele tasuta e-raamatuid, audioraamatuid ja kultuuriajakirju. Foto: Eero Vabamägi

Saare maakonna keskraamatukogu ühines Minu Raamatukoguga (MIRKO), mis on enam kui miljoni raamatuga uus üle-eestiline laenutusplatvorm.

Laenutusplatvorm sobib lugejatele, kes vajavad paindlikku raamatute laenutamise võimalust lisaks tavapärasele laenutamisele raamatukogust. Kui raamatukogu või raamatukapp jääb kaugele või ei saa raamatukokku minna selle lahtiolekuaegadel, siis on MIRKO-st abi.

Korraga saab tellida kuni 5 raamatut 21 päevaks. Raamat jõuab pakiautomaati või kulleriga koju 2–4 päevaga. Tasuda tuleb vaid transporditeenuse eest. Tähtaja saabumisel on võimalik tellimust pikendada.

Tellimiseks tuleb registreeruda laenutusplatvormi kasutajaks ja sisselogimisel kasutada riiklikke autentimisvahendeid. MIRKO kasutajaks saavad kõik ID-kaardi, mobiil-ID või Smart-ID omanikud alates 13. eluaastast. Esmalt tuleb end aadressil www.mirko.ee sobiva autentimisvahendiga tuvastada ja registreerida kasutajaks.

Alates 14. veebruarist avanes raamatukogude ühisel laenutusplatvormil Minu Raamatukogu (MIRKO) riiklik e-väljaannete laenutus, mis pakub Eesti elanikele tasuta e-raamatuid, e-ajakirju, e-ajalehti ja audioraamatuid.

MIRKO-t hoiab töös Eesti Rahvusraamatukogu koos teenuses osalevate raamatukogudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles