Raamatublogija: selliseid helgeid noorteromaane on rohkem vaja!

Copy
Foto: Shutterstock

«Ene Sepa «Sügis, hobused ja vabadus» on helge noorteromaan sügisvaheajast hobusetallis,» kirjutab raamatublogija Mariann Vendelin. «Võtsin selle käsile eksperimendi korras - mis mulje jätab raamat, kui eelnevad osad lugemata ja hobusefännide sihtgruppi ei kuulu?»

Ene Sepp, «Sügis, hobused ja vabadus».
Ene Sepp, «Sügis, hobused ja vabadus». Foto: Raamat

Tänapäev, Eesti. Sigrid ootab väga sügisest koolivaheaega, et rohkem aega oma hobusega veeta. Lisaks on neil sõpradega mustmiljon ideed, mida kõike tallis ette võtta. Kindlasti ei takista neid talli saabuv praktikant Agnes. Küll aga selgub äkitselt, et talli omanik Anneli peab ära sõitma ning tundub, et toredal vaheajal on kriips peal. Noored pakuvad välja, et võivad kõik tööd enda peale võtta ja noor praktikandineiu saaks neil täiskasvanuna silma peal hoida. See plaan läheb käiku ning sõbrad saavad tunda, mida tähendab talli eest hoolitsemine. Tööd on palju ja ohjad on Agnese käes.

Tulemus - «Sügis, hobused ja vabadus» on mõnus lugu, mis jääb kuskile laste- ja noortekirjanduse vahele ning annab hea ülevaate, milline on talli igapäevaelu. Otseselt ei seganud, et kohe kolmanda osa kallale asusin, eelmisi lugemata. Nende süžeele oli palju vihjeid-viiteid. Tegelastega lähemalt tutvumiseks oleks kogu sarja lugemine kindlasti kasuks. Ühe osa kohta oli neid veidi liiga palju. Peategelane tabab hästi teismelise tujukust. Sigridi ärritunud mõttelõnga lugedes tuli enda see eluetapp hästi meelde.

Raamatusse jagub kuhjaga kambavaimu ja tsipake liblikaid kõhtu. Ootasin, et on veidi rohkem draamat, kui noored omapäi jäetakse, aga hobusearmastuse kõrvalt ei jagu selleks ruumi. Nad on tõesti südamega asja juures, ent mõni äpardus ikka juhtub. Selliseid helgeid noorteromaane on rohkem vaja!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles