Jõhvi raamatukogust toodi jagamiseks üle 6000 raamatu

Raamatuportaal
Copy
Pildil «Anna raamatule uus elu» Jõhvi keskraamatukogus.
Pildil «Anna raamatule uus elu» Jõhvi keskraamatukogus. Foto: Tiiu Linnard

Eesti rahvusraamatukogu hoiuraamatukogu raamatute kogumiskampaania «Anna raamatule uus elu» kogus Jõhvi keskraamatukogus edasi jagamiseks ligi 6000 eestikeelset ja ligi 400 võõrkeelset raamatut.

«Võtsime vastu lisaks 5860 eestikeelsele ja 388 võõrkeelsele raamatule inimestelt veel ajakirju, mida toodi 22 aastakäigu jagu ning kokkuvõttes sai kaste nii palju, et Jõhvi keskraamatukogu fuajee ja teenindussaal olid kastidega kaetud,» meenutas hoiuraamatukogu peavarahoidja Kalju Tammaru.

Suur osa toodust olid oodatud ja heas korras raamatud ja ligikaudu 15% nendest leidsid juba kohapeal uued omanikud. Hoiuraamatukogu viis ka ise Jõhvi inimestele jagamiseks kirjastustelt saadud uusi raamatuid, millest ligikaudu 400 rändasid koduriiulitesse.

Hoiuraamatukogusse Jõhvist kaasa võetud üle 6000 raamatu hulgas oli ka mitmeid kaua otsitud raamatuid. «Saame jagada välja: Antoine de Saint-Exupery «Väike prints», Eduard Bornhöhe «Tasuja», Honore de Balzac «Isa Goriot» ja William Shakespeare «Hamlet»,» ütles Tammaru.

Raamatute kastidesse toojaid ja sealt koju viijaid jagus kõikidesse kogumiskampaania kolme päeva ning osa raamatusõpradest käis kohal ka mitu korda. Paljud inimesed, kes tulid kohale kampaania viimasel päeval, said osa peavarahoidja õpetussõnadest, milleks raamatuid kokku korjatakse, mis edasi saab ja mis raamatuga üleüldse lõpuks saab.

Raamatute kogumiskampaania «Anna raamatule uus elu» toimus viimati Kadrina rahvamajas, kust hoiuraamatukogu meeskond kogus kokku ligi 5000 trükist.

Uus kogumiskampaania «Anna raamatule uus elu» toimub Tartu linnaraamatukogus 22. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles