Supermodell Kaia Gerberi 3 lemmikraamatut, mis on ilmunud ka eesti keeles

Raamatuportaal
Copy
Modell ja näitleja Kaia Jordan Gerber.
Modell ja näitleja Kaia Jordan Gerber. Foto: Valerie Macon/ AFP/ Scanpix

Maailmakuulsa modelli Cindy Crawfordi ja ettevõtja Rande Gerberi tütar Kaia Gerber sai moemaailmas juba varakult jala ukse vahele. 

Ta on üles astunud Chaneli, Prada, Versace ja paljude teiste tuntud moemajade lavalaudadel ning kaunistanud kuulsate moeajakirjade kaasi. Sotsiaalmeedias toetab Kaia Gerber agaralt kehapositiivsust ja julgustab noori avatumalt vaimsest tervisest rääkima. 

Koroonapandeemia alguses lõi Kaia Gerber oma virtuaalse raamatuklubi, kus jagab sageli raamatusoovitusi. Hiljuti rääkis ta aga ajakirjale Vogue, et on mõned raamatud, mis on teda elu jooksul kõige tugevamalt mõjutanud ja mida ta peab oma lemmikuks. Siin on neist kolm, mis on ka eesti keelde tõlgitud.

Marguerite Duras, «Armuke»

Prantsuse kirjaniku Marguerite Durasi autobiograafiline jutustus vahendab 1920. aastatel Vietnamis (tollal veel Indo-Hiina) hargnenud 15-aastase prantsuse tüdruku kirgliku armastusloo endast poole vanema Hiina noormehe vastu. Peenelt on teoses edasi antud teismelise tüdruku hingeelu, tema konfliktsed suhted emaga, sõprus vanema venna vastu ja esimene suur armastus. Jättes viimaks jõuka armukese maha, pöördub neiu oma tõelise kutsumuse - kirjutamise juurde.

Albert Camus, «Võõras»

Ühe eksistentsialistliku kirjanduse säravaima teose tegevus toimub füüsiliselt Camus’le koduses Alžeerias, vaimselt aga moodsa inimese heitlikus ja absurdi piiril kõikuvas teadvuses. End juba pikka aega oma elus ja keskkonnas võõrana tundev peategelane Meursault sooritab mõttetu mõrva, mis nii sündmuse kui selle tagajärgedena aitab tal pisutki maailma ja elu mõtestada.

Patti Smith, «Kõigest lapsed»

Patti Smith on legendaarne Ameerika kirjanik, muusik ja kunstnik, kelle 1975. aastal ilmunud albumit «Horses» peetakse New Yorgi pungi otseseks eelkäijaks. Tema autobiograafiline romaan «Kõigest lapsed» räägib autori suhtest Robert Mapplethorpe’i, ühe mõjukama 20. sajandi fotograafiga. See on südamlik lugu kahe noore kunstniku teest eneseleidmiseni ja oma ande väljakujunemiseni, mille taustaks on vastupandamatult boheemlaslik New York koos hipide, rokkmuusika ja Chelsea hotelli ekstravagantsete elanikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles