Raamatukogubuss Katarina Jee viib väikestele reisijatele lugemisrõõmu

Raamatuportaal
Copy
Raamatukogubuss Katarina Jee.
Raamatukogubuss Katarina Jee. Foto: Peeter Langovits

Esmaspäeval, 3. aprillil sõidab Tallinna Keskraamatukogu raamatukogubuss Tallinna Bussijaama ja Balti jaama, et anda mõlemale ühistranspordikeskusele üle kastid lasteraamatutega.

Keskraamatukogu kingib rahvusvahelise lasteraamatupäeva puhul reisiraamatukogudele raamatuid ja soovib sellega rõhutada lugemise olulisust laste mitmekülgses arenemises ning aidata kaasa lasteraamatute kättesaadavusele. Raamatud pannakse välja bussi- ja raudteejaama reisiraamatukogu riiulitele.

Kingituse hulgas on ka mitmeid Tallinna Keskraamatukogu poolt välja antud lasteraamatuid, mille e-versioone saab lugeda lastelehelt.

Reisiraamatukogud toimivad usalduse põhimõttel - raamatuid saab lugeda kohapeal, võtta reisile kaasa ja reisilt naastes see tagasi tuua. Kui raamatut ei jõua läbi lugeda, siis võib selle tagasi tuua mõnel teisel korral.

Rahvusvahelist lasteraamatupäeva tähistatakse 2. aprillil, kirjaniku Hans Christian Anderseni sünniaastapäeval. Rahvusvahelise lasteraamatupäeva eesmärgiks on üle maailma väärtustada head lastekirjandust ning kutsuda lapsi üles raamatuid lugema.

Raamatukogubuss Katarina Jee on raamaturõõmu viinud Tallinna erinevate piirkondade lugejatele pea 15 aastat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles