Jamie Lee Curtise 3 lemmikraamatut, mis on ka eesti keelde tõlgitud

Raamatuportaal
Copy
Jamie Lee Curtis, kes võitis tänavu Oscari.
Jamie Lee Curtis, kes võitis tänavu Oscari. Foto: MARIO ANZUONI/Reuters/Scanpix

Maailmakuulus USA näitleja Jamie Lee Curtis võitis tänavu oma esimese Oscari. Näitlemine pole aga tema ainus töö, ta on kirjutanud ka hulga lasteraamatuid. 

Täiskasvanutele kirjutamine teda aga ei paelu. «Ma olen lugeja,» ütles ta väljaandele American Libraries. «Ma muud ei teegi kui neelan teiste kirjutisi.»

Jamie Lee Curtis jagas ka oma lugemissoovitusi ja rääkis teostest, mis on talle elus kõige sügavama mulje jätnud. Siin on tema lemmikraamatud, mis on ka eesti keeles kättesaadavad.

John Steinbeck, «Hommiku pool Eedenit»

«Steinbeck on mu lemmikkirjanik,» tunnistab Jamie Lee Curtis ja lisab, et on omale ostnud kõikide Steinbecki teoste esmatrükid. «Hommiku pool Eedenit» on tema sõnul kõige kaunim proosa, mis kunagi kirjutatud.

James Clavell, «Šogun»

«Kui olin 12-aastane, veetsin oma isa ja tema noore perega kolm nädalat Sardiinia saarel isolatsioonis. Leidsin meie üürikodu riiulist Clavelli ja see päästis mind,» meenutab ta. «Ajaloolisest ilukirjandusest sai mu eluaegne armastus ja James Clavellist teejuht.»

Michael Ondaatje, «Inglise patsient»

«Inglise patsiendi» puhul võlus Jamie Lee Curtist kaunis kirjastiil ja visuaalne kujundlikkus. «Ma pole kunagi sellest raamatust tehtud filmi näinud, kuna raamat ise ongi minu ettekujutuses film,» tunnistab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles